Francia foci

Ha Neymar így folytatja, megduplázhatja a pénzünket

  • ivan
megosztom

Sorra döntögeti a rekordokat a PSG, a párizsi csatártrió pedig ontja a gólokat. De vajon ki lesz a legjobb gólvágó?

Még soha nem fordult elő a PSG történelmében, hogy a csapat az első kilenc bajnokiját megnyerje egy szezonban, a Lyon vasárnapi legázolásával azonban új klubcsúcsot írtak Neymarék. A címvédő maximális pontszámmal, 32-6-os (!) gólkülönbséggel vezeti a Ligue 1 tabelláját, vagyis a bajnok kiléte nem is lehet kérdéses.

Fotó: facebook.com

Ami viszont érdekes lehet, hogy a párizsiak félelmetes csatártrióján belül miként alakul ki a házi rangsor. A tavalyi idényben a Neymar, Mbappé, Cavani trió összesen 60 bajnoki gólt szerzett, de ez a szám ebben a szezonban alighanem megdől majd (most járnak 21-nél).

Tavaly a francia bajnokságot tekintve Edinson Cavani nyerte a különversenyt, hiszen az uruguayi 28 góljával lett gólkirály, Neymar 19, Mbappé 13 góllal zárta Ligue 1 elmúlt kiírását.

Az aktuális idényben azonban úgy tűnik, a Neymar - Mbappé duó között dőlhet el ez a cím. Mindkét játékos 8-8 góllal áll (a 19 éves francia a Lyon ellen négy gólt szerezve feljött csapattársára), Cavani pedig 5 góllal 'szerénykedik'.

Cavani helyzete azért is lesz idén más, mert egyértelműen elvesztette Neymarral szemben a büntetők és a szabadrúgások elvégzésének jogát, vagyis a dél-amerikai számára csak az akciógólok játszanak majd elsősorban.

bet365

Mbappé biztosan többet lő a tavalyi 13 góljánál, viszont a fiatal franciában óriási alázat és tisztelet is van, így nem biztos, hogy rámegy a vezérbika szerepre.

Neymar viszont más tészta, azért jött el Barcelonából, hogy ő legyen a number one, és bár tavaly sérülése miatt a tavasz nagy részét kihagyta, idén ez aligha fog ismét előfordulni. A brazil jó formát mutat egyelőre, kedve is van a játékhoz, és bár a BL és az Aranylabda megnyerése a párizsi kaland fő prioritása, utóbbihoz például meglehetősen szorosan passzolna mondjuk egy aranycipő is.

Szóval összegezve a fentieket, Mbappé négyese miatt Neymar szorzója ismét kereken kettes lett, márpedig szerintünk jó esély van rá, hogy második franciaországi idényében a PSG 10-ese megcsípje a gólkirályi címet.

Ti mit gondoltok?
Ki lesz a Ligue 1 gólkirálya?    
Neymar 2.00
Mbappé 2.50
Cavani 5.50
267253

 

megosztom