Forma-1

Egymillióra kétezret fizet Hamilton győzelme - eldőlt a vb-cím?!

  • Cesc18
megosztom

A Mercedes brit klasszisa 67 pontos előnyből várja a 2018-as Forma-1-es szezon hajráját.

Nem sok izgalom maradt a 2018-as Forma-1-es szezon hátralévő négy futamára, miután hétvégén Lewis Hamilton zsinórban a negyedik győzelmét aratta és 67 pontra növelte az előnyét Sebastian Vettellel szemben.

Bár féltávnál még úgy nézett ki, hogy a Ferrari képes lehet megtörni a Mercedes dominanciáját, ám Vettel fejben nem tudott elég éles lenni és olykor a csapat sem hozott jó döntéseket, így a négyszeres világbajnok német pilóta már csak a csodában bízhat. Vettel ugyanis ha meg is nyeri a hátralévő összes futamot, még ki kellene szurkolnia, hogy Hamilton 32 pontnál ne szerezzen többet. Lássuk be, erre vajmi kevés a sansz, főleg annak fényében, hogy a szezon második felére nagyon összeállt a Mercedes. 

A fogadóirodák sem sok esélyt adnak a német feltámadására, a     jelenleg 51.00-es oddsot kínál Vettel vb-címére, míg Hamilton győzelme 1.002-szeres pénzt fizet, avagy egymillió forintra kétezret fizet...

Akad olyan bukméker, például az   , ahol már csak a jövő évi befutóra tudunk fogadásokat kötni. Ezen a piacon úgy néz ki a helyzet, hogy Hamiltonra 1.52 az odds, míg Vettelre 2.75.

Hasonló a helyzet a konstruktőri címért folytatott versenyben is, ahol a Mercedes 78 ponttal vezet a Ferrari előtt. Egy ideig itt is jól álltak a maranellóiak, ám az utóbbi időben nem csak Hamilton és Vettel között nyílt ki az olló, hanem Valtteri Bottas is sokkal meggyőzőbben teljesít, mint Kimi Raikkönen. 

Nyugodtan elkönyvelhetjük tehát, hogy 2018-ban is Hamilton és a Mercedes lesz a legjobb. Ami kérdés maradt, hogy vajon a brit eléri-e a 400 pontos álomhatárt? Ehhez négy futamon 69 pontot kellene gyűjtenie, vagyis négy második hely is elegendő. 

bet365

A következő futam az Amerikai Nagydíj lesz, ami Hamilton felségterülete. A hybrid-érában, azaz 2014 óta senkinek nem sikerült még a Mercedes klasszisát maga mögé utasítania Texasban. Ha folytatódik a brit nyerőszériája Amerikában, akkor 1.53-szoros pénzt nyerhetünk.  

Ki nyeri az Amerikai Nagydíjat? bet365
Lewis Hamilton 1.53
Sebastian Vettel 4.00
Valtteri Bottas 8.00
Kimi Raikkönen 13.00
Max Verstappen 17.00
Daniel Ricciardo 21.00
megosztom