Tenisz

Nagy verést oszthat ki a bombaformában ütő kínai

  • Cesc18
megosztom

Qiang Wang két éve már lelépte a hongkongi ellenfelét, azóta pedig csak nagyobb lett a különbség köztük.

Kiváló mezőny jött össze az ötödik ízben megrendezésre kerülő hongkongi WTA-versenyen, melynek az egyik legnagyobb favoritja az utóbbi időben csodásan teniszező Qiang Wang. 

A 26 éves kínai lány szárnyalása júliusban Nanchangban kezdődött, ahol pályafutása első WTA tornagyőzelmét könyvelhette el. Azóta elődöntőzött Hiroshimában, majd Guangzhouban oktatta a mezőnyt és újabb trófeát nyert. Igazán azonban a rangos wuhani tornán mutatta meg az erejét, amikor is többet között a top 10-es Karolina Pliskovát kiütve masírozott a legjobb négyig. Múlt héten Pekingben is nagyot játszott, kiosztott egy biciklit Jelena Ostapenkonak, újra legyőzte Pliskovát és verte azt az Aryna Sabalenkát is, aki szintén bombaformának örvend.

Wang Wimbledon óta kemény pályán 6 vereség mellett 28 (!) győzelmet számlál, és ezek közül 10-et top 50-es teniszező ellen aratott. 

Tele önbizalommal vághat neki a hongkongi versenynek, ahol bemelegítésnek a szabadkártyás Ling Zhangot oktathatja. Wang jól ismeri a hongkongi ellenfelét, hiszen a korábbi években több ázsiai ITF-versenyen is megmérkőztek. Amikor Wang még fiatalabb volt, akkor Zhang egyszer-egyszer elkapta, de mostanra nagyon kinyílt az olló köztük, amit a közel 400 hely különbség is mutat.

Az egymás elleni meccsükből a leginkább mérvadó a két évvel ezelőtti, amit ugyanígy a hongkongi főtáblán vívtak. Wang már akkor nagy pofont osztott ki és csak négy játékot engedett. Zhang azóta semmivel nem lett jobb játékos, megragadt az ITF-szinten, bár idén már ott sem tudott jó eredményeket elérni, legutóbb például egy 600-on kívüli játékos verte. 

Zhangnak a hazai pálya sem szokott plusz lökést adni, hiszen a korábbi négy alkalommal is mindig sima verést kapott:

  • 2014 - Hantuchova ellen 1-6, 4-6
  • 2015 - Nara ellen 0-6, 3-6
  • 2016 - Wang ellen 2-6, 2-6
  • 2017 - Radwanska ellen 1-6, 2-6

Nem valószínű, hogy a bombaformában ütő Wangnak bármi problémát jelent majd ismét könnyedén lelépni a gyenge hongkongit.

Ling Zhang-Qiang Wang
hatharom.com
Game hendikep - Wang -6.5
1.72 @    
Fogadási határidő: kedd, 06:00
bet365

 

megosztom