Európa Liga

Harmadik csoportmeccsén is leírják a Vidit

megosztom

Három hét szünetet követően Görögországban lép pályára majd a MOL Vidi. A jelek szerint kevés eséllyel.

Szalonikiben már nem festen olyan jól a 0-1 - Fotó: 24.hu

Nem volt oka szégyenkezésre a MOL Vidinek az Stamford Bridge-en lejátszott mérkőzést követően, Husztiék csupán 1-0-ra kaptak ki a Chelsea-től az Európa Liga csoportkörének második fordulójában. Azonban nem szabad amellett a tény mellett sem elmennünk, hogy a fehérvári gárda továbbra is pont és lőtt gól nélkül áll az L-csoportban, ami azt jelenti, a továbbjutásra nagyjából már csak elméleti esélye maradt Nikolics fiainak. Kezdésként muszáj lenne legyőzni a PAOK-ot Görögországban.

   
PAOK Döntetlen MOL Vidi
1.33 4.75 9.50

A bukmékerek szerint azonban erre vajmi kevés az esély. Ez elsősorban annak szólhat, hogy a PAOK négyet lőtt annak a BATE Boriszovnak idegenben, amely Budapesten 2-0-ra tudott nyerni és amely szintén csak egy góllal maradt alul a Chelsea-vel szemben.

Ami a görög csapat keretét illeti, közel négyszer értékesebbek a hellének játékosai a magyar bajnoknál, legismertebb futballistájuk pedig a svéd válogatott, Pontus Wernbloom.

A szaloniki gárda a bajnokságban is jól muzsikál, öt meccsen még nem veszített pontot és gólt is csak egyet kapott, így vezeti a Szuper Ligát. Ami viszont talán előnye lehet a mieinknek, az az, hogy a görögországi mérkőzést követően a PAOK a Panathinaikoszhoz látogat, míg a Vidire egy könnyebben megoldható kisvárdai kirándulás vár.

Habár az 1.33-as szorzó nagyon alacsony, nem tűnik azért lehetetlen küldetésnek pontot szerezni a Toumba Stadionban, két éve például az azeri Quarabag tudott ott nyerni. Más kérdés, hogy a Vidinek sokkal inkább kezdeményeznie kell majd, mint a Stamford Bridge-en, márpedig azt sokszor láthattuk már, hogy ennek a csapatnak az igazi erőssége az ellenfél játékának lerombolása, nem pedig a kreatív, támadójáték.

[2877420] 2018-10-25 21:00:00 PAOK Thessaloniki FC - MOL Vidi FCx;
megosztom