Darts

Hiba a fogadóirodáktól, hogy leírják Wrightot?! - napi tippek a World Grand Prix-ra

  • Cesc18
megosztom

Michael van Gerwen negyedik WGP-trófeáját készül begyűjteni szombat este, de Peter Wright legyőzése okozhat nehézségeket a világelső hollandnak.

Szombat 21 órási kezdéssel John McDonald a világranglista első és második helyezettjét szólítja majd a dublini színpadra, avagy Michael van Gerwen és Peter Wright néz farkasszemet egymással a World Grand Prix fináléjában. A holland klasszis az ötödik döntőjére készül az ír fővárosban, míg a skót első alkalommal jutott ilyen magasságba ezen a tornán. A fogadóirodák szerint nem kérdés, hogy Van Gerwen megszerzi a negyedik WGP-trófeáját, azonban nagy hiba lenne leírni a csúcsformát mutató Wrightot. 

Fogadás a győztesre    
Michael van Gerwen Peter Wright
1.22 4.33
Fogadási határidő: 21:00

A skót játékos az elődöntőben a torna történetének egyik legnagyobb fordítását mutatta be, miután 0-3-as hátrányból sikerült nyernie Mensur Suljovic ellen. Már csak azért is óriási bravúr ez, mert az utóbbi időben rendre elhasalt az osztrák ellen, és minden jel arra mutatott, hogy ismét vereséget szenved ellene. De vérprofihoz méltóan, egy pillanatig sem adta fel és hitt abban, hogy a szakadék széléről is van visszaút. 

Van Gerwennek nem kellett ilyen izgalmakat átélnie, hiszen 4-1 arányban győzte le a címvédő Daryl Gurneyt, azonban gyorsan tegyük hozzá, hogy a második és harmadik szett is döntő legben lett a hollandé, tehát észnél kellett lennie. 

Van Gerwen nem kegyelmezett a címvédőnek. - Fotó: PDC

Ami mindenféleképpen Van Gerwen mellett szól, hogy jobb százalékban dobja a duplákat, ami egy dupla be- és dupla kiszállós versenyen természetesen kulcsfontosságú. Kiváló formát mutatott a holland az egész tornán, Dave Chisnall ellen megmutatta, hogy egy klasszis teljesítményre is van válasza. Szintén MvG mellett szól, hogy brutálisan jó arányban nyeri a major döntőit, az elmúlt 20 TV-s fináléjából csak egyet veszített el - 2016-ban Phil Taylor ellen a Bajnokok Ligájában. 

Ettől függetlenül lehet majd egy kis görcsösség a játékában, hiszen az idei szezonban három rangos viadalon sem tudott diadalmaskodni, és bizony most már ki van éhezve egy komoly sikerre. 

"Holnap meg kell nyernem a döntőt, ilyen egyszerű" - tért rá a lényegre egyből a holland játékos.

A döntőbe jutás semmit sem ér, ha nem tudsz nyerni, úgyhogy holnap is arra kell összpontosítanom, hogy mindent jól csináljak. Holnap majd meglátjuk, Peter képes lesz-e arra, hogy legyőzzön, nekem pedig csak arra kell figyelnem, hogy a megfelelő dolgokat tegyem a megfelelő pillanatokban. 

- fejezte be rövid, de annál velősebb értékelését MvG (forrás: PDC Hungarian Fan Club)

A hollandnak ráadásul nincs is jó emléke Wrightról, hiszen a legutóbbi kamerás versenyen, a Bajnokok Ligája elődöntőjében éppen a skóttól kapott ki. 

Alapvetően tehát Van Gerwennek áll a zászló, de ha nem tudja kihozni magából a felszabadult játékot, akkor Wright képes arra, hogy borítsa a papírformát. 
 

  • Hendikep - Wright +2.5 @ 2.00    


Fogadás szempontjából érdekes lehet még a legmagasabb kiszálló piac, ugyanis a    141.5-nél húzta meg a line-t, ennek viszont a döntő főszereplői a közelében sem jártak még a tornán. Van Gerwen legmagasabb kiszállója 115, míg Wrightnak 130. Ennek tükrében akár meg is lehet próbálkozni egy underrel. 

Szerinted ki nyeri a döntőt?

 

 

 

 

Add le a tipped a döntőre szóló tippjátékunkban, és ha helyes a megérzésed, akkor esélyed nyílik az öt darab 20 eurós Unibet egyenlegfeltöltés egyikére. Részletekért kattints ide!

20181006073910

 

megosztom