Forma-1

Ha Hamilton igazán korrekt, akkor... - cseles fogadás a Japán Nagydíjra!

megosztom

Kettős Mercedes-siker kinézőben Suzukában, de vajon milyen sorrendben intik le a Hamilton-Bottas duót.

A hétvégén a legendás suzukai pályán vendégeskedik a száguldó cirkusz, amelyen a Mercedes az elmúlt négy esztendőben nem talált legyőzőre. A német istálló dominanciája vasárnap is folytatódhat, hiszen a szombati eső tarkította időmérőn kibérelték az első sort, míg a Ferrari nagyot hibázva csak a negyedik és kilencedik helyet csípte meg.

Bottas nem örült, hogy el kellett engednie Hamiltont Szocsiban. - Fotó: F1

A két Mercedes-pilóta közül Lewis Hamilton várja a pole-ból a rajtot, aki sorozatban negyedik futamgyőzelmére készül, míg Valtteri Bottas tökéletes hátvédként biztosíthatja az ezüstnyilaknak a kettős sikert. Ez lenne az ideális forgatókönyv, azonban nálunk elindult a vezérhangya felfelé. Egy hete Oroszországban ugyanis az idei szezon talán legszomorúbb díjátadóját láthattuk, miután Bottas nem örült, hogy át kellett engednie csapattársának a győzelmet, és természetesen ezek után Hamilton sem repdesett a boldogságtól, hiszen tudta, hogy azon a versenyen nem ő volt a jobb. A döntés azonban abszolút érthető volt a csapat részéről, viszont ez egy tökéletes lehetőség lenne, hogy Bottasnak visszaadják a múlt héten elvett győzelmet.

A Ferrarik messze vannak - különösen Sebastian Vettel, aki a kilencedik helyről rajtol -, továbbá Hamiltonnak meggyőző az előnye a némettel szemben. Kis túlzással a britnek nem oszt vagy szoroz, hogy 25 helyett csak 18 pontot zsebel be. A kettős Mercedes-siker pedig adott akkor is, ha Bottast intik le előbb.

Persze ahhoz, hogy ez forgatókönyv megvalósuljon a finnek ott kell lennie Hamilton mögött, hiszen a helycserére csak akkor kerülhet sor, ha a Mercedes magabiztosan vezet a riválisok előtt. Az elején 100 százalék, hogy Bottas a szokásos hátvéd szerepkörben tetszeleg majd. Hamilton győzelmére alig fizetnek valamit az irodák (~1.30), így jó oddson próbálhatjuk be a finn sikerét. 

Japán Nagydíj
hatharom.com
Bottas nyer
6.00 @    
Fogadási határidő: vasárnap, 07:10
bet365

 

megosztom