Darts

Bátor fogadással próbálkozunk Suljovic meccsén - napi tippek a World Grand Prix-ra

megosztom

Péntek este az elődöntős ütközetekkel folytatódik a küzdelem Dublinban.

Nincs sok időnk felocsúdni a csütörtöki mámorból, ugyanis péntek este ismét színpadra szólítják a játékosokat és a tét már a döntőbe jutás lesz. A felső ági elődöntőben a világelső Michael van Gerwen a címvédő Daryl Gurneyvel néz farkasszemet, míg a tábla alján Peter Wright és Mensur Suljovic feszül egymásnak. 

World Grand Prix, 6. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 Peter Wright-Mensur Suljovic 1.80 2.00
21:30 Michael van Gerwen-Daryl Gurney 1.16 5.00

A skótnál és az osztráknál egyaránt rezgett a léc a legjobb nyolc között, ugyanis mindketten döntő szettben tudták csak kiharcolni a továbbjutást, igaz, ott egyikük sem adott sok esélyt, hiszen Wright 3-0-ra, míg Suljovic 3-1-re húzta be az ötödik felvonást. Mindketten nagyon éles formát mutatnak Dublinban, így nem olyan meglepő, hogy a fogadóirodák közel 50-50-re hozták ki az esélyeket.

Ami a sógorok klasszisa mellett szól, hogy brutálisan jó százalékban dobja meg a dupla beszállót - egészen pontosan 53 százalékos hatékonysággal, ami a legjobb a versenyben lévő játékosok közül.

Ragyogó érzés, hogy elődöntőbe jutottam, azt hiszem a dupla be és dupla kiszállós formátum az én tornám.

- mondta az osztrák, akinek a D14 már a védjegyévé vált, kis túlzással ezt a duplát álmából felkeltve is tudja, dartsos berkekben el is nevezték a "Mensur-duplának". 

Suljovic mellet szól továbbá az is, hogy idén még veretlen Wright ellen, pedig öt alkalommal is megmérkőztek. Többek között a legutóbbi két TV-s versenyen, a Bajnokok Ligájában és a World Matchplayen. Előbbi összecsapásukat 10-7-re, utóbbit 17-13-ra nyerte az osztrák. Sőt, az egyetlen World Grand Prix ütközetük után is Mensur örülhetett, ráadásul nem is olyan szoros meccsen, 3-1-re verte a skótot a tavalyi negyeddöntőben. 

Kijelenthetjük, hogy Wrightnak mumusává vált az osztrák.

 

 

 

 

Abból a szempontból nem rossz lehetőség a revansra a skótnak, hogy nagyon összeállt a játéka és jó formát mutat, ugyanakkor a dupla beszálló miatt inkább Suljovicnak áll a zászló. Ami biztos, hogy brutális mentális harc várható és nem lepődnénk meg, ha ez lenne az idei legkiélezettebb összecsapásuk.

 

  • Pontos eredmény - Suljovic 4-3-ra nyer @ 6.00 Unibet
unibet

Ami a másik elődöntőt illeti, a címvédő északír dartsos önbizalmának jót tehetett Gary Anderson skalpjának levadászása, ám amíg a skót ellen príma mérleggel áll, addig ugyanez Van Gerwen ellen nem mondható el. 11 meccs óta nem tudta legyőzni a holland riválisát, csak idén hat alkalommal kapott ki tőle. Nagy kérdés, hogy ezek után mekkora hittel áll majd Gurney a tábla elé. Főleg, ha látta Van Gerwen negyeddöntőjét. A holland ugyanis egészen káprázatos meccset vívott Dave Chisnall ellen, az angoltól az extra is kevésnek bizonyult. 

Dave fenomenálisan játszott, azt hiszem, ez volt a valaha volt legjobb játék, amit Dublinban láttam.

- mondta MvG, aki pokolian elszánt, hogy újra TV-s versenyen nyerjen trófeát. 

Ugyan Gurney képes a semmiből nagyon erős játékot előhúzni, de nehéz elképzelni, hogy ezt a Van Gerwent képes legyen megállítani, főleg egy ilyen hosszú meccsen. 

Októberi Promóeső!
Figyeljétek szombaton a hatharom.com-ot, ugyanis az 'októberi promóeső' részeként 100 eurós nyereményalappal bíró tippjátékkal készülünk a döntőre!

Kattints ide, tippelj a WGP-re és nyerj VIP jegyet az Eb-re.

megosztom