Tenisz

Ezzel a tippel használnánk ki, hogy a bukik túlértékelik Fucsovicsot

  • Cesc18

A magyar játékosnak meggyűlhet a baja a top 20 kapuján kopogtató olasz Marco Cecchinatóval.

Fucsovics Márton ázsiai "kirándulásának" első állomása Peking, ahol hétfőn győzelemmel sikerült debütálnia, miután bő másfél óra alatt 6-3, 6-4-re verte Andreas Seppit. A világranglistán 45. helyen álló magyarra a legjobb 16 között ismét egy olasz játékos vár, méghozzá az a Marco Cecchinato, aki idén élete szezonját futja és január óta közel 90 pozíciót javított.

A 26 éves itáliai tündérmeséje hazánkból indult még áprilisban, ahol nagy meglepetésre szerencsés vesztesként gázolt át a mezőnyön. Cecchinato a Roland Garros-elődöntőjével bizonyította, hogy nem a véletlen műve volt a budapesti tornagyőzelme. Az olasz jó formája a füves szezon utánig kitartott és júliusban Umagban megszerezte második ATP trófeáját. Azóta viszont csupán egy meccset tudott nyerni, igaz, a kemény pályás tenisz messze nem áll olyan közel hozzá, mint a salakos.

Fucsoviccsal van már közös élményük, ugyanis májusban, közvetlenül a budapesti viadal után Münchenben futottak össze a legjobb 16 között. Akkor Cecchinato a fellegekben járt, a meccsüket mégis a magyar nyerte, méghozzá 7-6, 6-1 arányban.

Ennek fényében nem tűnhet túlzónak a Fucsovicsra kínált 1.50 körüli odds, hiszen a kemény pálya az olasznak a gyengébb, a nyíregyházinak az erősebb borítása. Ugyanakkor azt mindenféleképpen figyelembe kell venni, hogy bár önbizalom terén a maximumon volt Münchenben Cecchinato, fizikálisan és mentálisan viszont kifogyni látszott nála a tank. Továbbá Marci éppen egy hullámvölgyből tartott kifelé és azzal az utasítással érkezett a német tornára, hogy felszabadultan játsszon. 

Fogadás a győztesre     
Fucsovics Márton Marco Cecchinato
1.45 2.88

Nem lehet tehát az áprilisi meccsükre alapozni, mert az egy teljesen más szituációban volt, mint a mostani. Ezúttal Fucsovics a favorit, rajta van a nagyobb nyomás, míg az olasz nyugodtan, ám de a visszavágási vágytól fűtve léphet pályára. 

Tény, hogy Cecchinato kifejezetten gyenge mérleggel áll kemény pályán, de kellemetlen és veszélyes ellenfél. Az első körben Marcos Baghdatist verte, méghozzá azok után, hogy 1-6-tal kezdett. Ezt követően egyébként megtáltosodott és az első szerváit 75+ százalékban beütve végig tartotta a szervajátékát, a szettek végén pedig 1-1 bréket csinált. Egyáltalán nem volt ez rossz bemutatkozás tőle Pekingben és nem mellesleg megtört nála a jég, most már kültéri kemény pályáról is van győzelme ATP-szinten. 

Fucsovicsnak Seppi ellen nem működött annyira zseniálisan a szervája, egyrészről háromszor elvesztette, másrészről a második adogatásai mögött csak 38%-ban tudta megnyerni a pontokat. Ha ezen nem sikerül javítania, akkor komoly bajba kerülhet Cecchinato ellen, aki jobb fogadónak számít, mint Seppi. 

Annak ellenére tehát, hogy az olasz az erősebb borításán kikapott Fucsovicstól, nem gondoljuk, hogy ez a meccs annyira egyértelműen a magyaré. Érdemes lehet az over felé menni, de a Cecchinato +1.5-ös szett hendi is tetszetős 1.70 körüli oddsért cserébe. 

Fucsovics Márton-Marco Cecchinato
hatharom.com
Játékok száma - 21.5 felett
1.68 @    
Fogadási határidő: csütörtök, 8:30