Darts

Anderson és Van Gerwen is komoly teszt előtt - napi tippek a World Grand Prix-ra

megosztom

Kemény erőfelmérő következik a torna két legnagyobb favoritjának. Vajon sikerül igazolniuk a papírformát?

Kedden a felső ági nyolcaddöntős összecsapásokkal folytatódik a küzdelem, és az első körben makulátlanul teljesítő kiemelt játékosokra a mai napon igen nehéz feladat vár. 

World Grand Prix, 3. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 Dave Chisnall-Raymond van Barneveld 2.20 1.66
21:00 Gary Anderson-Jeffrey de Zwaan 1.36 3.20
22:00 Daryl Gurney-Ron Meulenkamp 1.36 3.20
23:00 Michael van Gerwen-Darren Webster 1.14 5.50

A 8. helyen rangsorolt Dave Chisnall például a fogadóirodák szerint nem is számít favoritnak Raymond van Barneveld ellen. Pedig nem kezdte rosszul a tornát az angol, igaz, Max Hopp gyenge kiszállózása miatt nem volt rajta túl nagy nyomás. Barney ellen már sokkal komolyabb ellenállásra számíthat, még ha a holland gépezete sem működik tökéletesen. Mi ezt a meccset inkább 50-50-re tennénk, fogadás szempontjából pedig a 180-as piacok felé érdemes kacsingatni. Chisnall Hopp ellen jól dobta a tömeget, 4 maximummal növelte a körátlagát, így most a 4.5 overen el lehet gondolkozni, hiszen ezúttal már 3 nyert szettig tart a küzdelem és ebben a meccsben benne van, hogy elmennek döntő szettig. 
 

  • Chisnall 180-as dobásainak száma - 4.5 felett @ 2.00 bet365


A nap egyik legizgalmasabb és legszínvonalasabb meccsét hozhatja Gary Anderson és Jeffrey de Zwaan ütközete. Utóbbi nyáron a World Matchplayen robbant be, miután Van Gerwent, Lewist és Chisnallt verve jutott el az elődöntőig, ahol végül éppen Anderson állította meg. Akkor egy nagyon nagy meccset vívtak, a kétszeres világbajnok skóttól 106-os átlag kellett ahhoz, hogy ne kerüljön bajba az élete formájában dobó holland ellen. 

De Zwaant egészen vasárnapig nem láthattuk nagyszínpadon, amikor is ismét elvarázsolta a nagyérdeműt. A dupla beszálló ellenére 97.87-es körátlaggal tudta zárni a Kim Huybrechts elleni megmérettetést. Ez ismét egy figyelemfelkeltő játék volt a 22 éves hollandtól, és ezzel bizony Anderson ellen is konkurálhat. A skót egyébként ugyancsak impozáns teljesítménnyel jutott tovább, ugyan a kiszállóknál porszem került a gépezetbe, de a 108-as első 9 nyíl átlaga brutálisan magasnak számít. 

Kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki ebből a meccsből, az biztos, hogy a dupla beszálló döntő faktor lesz, hiszen a tömeget mindketten pokolian tudják tolni. 
 

TOVÁBBI DARTS-TIPPEKÉRT LÁTOGASS EL A PARTNEROLDALUNKRA, A LOGIBET.COM-RA!


A címvédő Daryl Gurney 2-0-lal rajtolt, de kellett ehhez az is, hogy John Henderson pocsékul dobja a kiszállókat. Ebből igazából nem derült ki, hogy az északír formája mennyire éles, de az biztos, hogy még így is favoritnak számít Ron Meulenkamp ellen. Bajnokként a nagyobb nyomás természetesen Gurneyn lesz, ebből pedig profitálhat a holland sötét ló. 

bet365

Andersonhoz hasonlóan a világelső Van Gerwen is veszélyes meccs elé néz Darren Webster ellen. Az angol nagyon elszántan érkezett Dublinba és az első körben a becenevéhez méltóan, elpusztította Stephen Buntingot. Webster leget sem veszített és eddig az egyik legmeggyőzőbb játékot nyújtotta a tornán. Van Gerwen sem sok időt töltött a tábla előtt, ugyancsak nullra nyerve ment tovább, nagyban köszönhetően a parádés kiszállózásának.

Jó kis erőfelmérő lesz ez a hollandnak, és egy olyan meccs, ahol kihozhatják egymásból a legjobbat, hiszen mindkettejüknek fekszik a másik gyors stílusa. Websternek amikor így sül a keze, akkor nagyon veszélyes, egy szettre mindenféleképpen jónak gondoljuk. De azért a meccs favoritja nem kérdés, hogy Van Gerwen, már csak azért is, mert az elmúlt 13 összecsapásuk mindegyikét behúzta.
 

  • Szett hendikep - Webster +2.5 @ 1.66 bet365


Kattints ide, tippelj a WGP-re és nyerj VIP jegyet az Eb-re.

megosztom