Bundesliga

Nagyot szakíthatunk, ha a Hertha odaér a BL-re

  • ivan
megosztom

Dárdai végre edzőként is legyőzte a Bayernt, a Hertha pedig a beérte a rekordbajnokot a tabellán. A német sportsajtó szerint a Berlin lehet a bajorok idei kihívója, azaz egy BL-indulás is kinézhet.

Müncheni Oktoberfest ide vagy oda, telt ház előtt rendezett berlini fociünnepet a Hertha BSC, Dárdai Pál együttese péntek este 2-0-ra legyőzte a címvédő Bayern Münchent a Bundesliga 6. fordulójának nyitómérkőzésén.

A fővárosiak utoljára 2009-ben tudták végrehajtani ezt a bravúrt, akkor a berlini tréner még játékosként volt részese a sikernek.

A Bayern ugyan komoly fölényben futballozott, ám a 25 kapura lövés (!) nem volt elegendő egyetlen gólhoz sem, a hátul sokat hibázó védelem pedig megpecsételte a bajorok sorsát.

A pénteki eredmény azt is jelenti, hogy Dárdaiék pontszámban beérték a Bayernt és csak rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően szorulnak a rekordbajnok mögé.

A tekintélyes német napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung a hét elején megjelent elemzésében arra jutott, hogy az idei szezonban a Hertha lehet a Bayern első számú kihívója, köszönhetően annak, hogy Dárdainak végre vannak olyan típusú játékosai, akikkel a támadójáték is előtérbe kerülhet. A berliniekre korábban a szervezettség, a precíz védekezés és a taktikai érzék volt a jellemző erősség, ám idén a támadójáték is jól muzsikál, a meccsenkénti két rúgott gólos átlag már jó alapot jelenthet.

A Hertha előkelő helyezése azért is figyelemreméltó, mert a sorsolása nem volt könnyű.

Az eddigi hat körben már túl van a Bayern, a Werder, a Mönchengladbach, a Schalke és a Wolfsburg elleni meccsen is.

A helyzet tehát biztató, a bukmékereknél viszont egyelőre óvatosak a becslések. A bet365 "első négyben végez" piacán a Hertha egyelőre csak a hetedik az erőrangsorban. A Bayern és a Dortmund TOP4-es helyezése fixre vehető, a másik két helyre a Leverkusen, a Leipzig, a Hoffenheim, a Gladbach, a Werder és a Hertha esélyes.

Dárdaiék egyik versenyfórja lehet, hogy csak a hazai porondra kell koncentrálniuk, míg például az oddsok szerint favorit potentátok a nemzetközi kupákban is érdekeltek.

A Hertha TOP4-es helyezésére 4.33-as oddsot kínálnak jelenleg, ami akár egy közepes erősségű long-term fogadásnak is jó lehet. Jó passzban van a Berlin, a jó rajt hatalmas lökést adhat az öltözőnek, Dárdai személye pedig garancia, hogy a csapategység is állandó marad.

Mit gondoltok, odaérhet a Hertha a BL-helyekre?

 

 

 

2018-09-28;54
2018-09-29;54
2018-09-30;54
268479
megosztom