Női kézi

9.50-es szorzó a kézis lányok meccsére?

  • ivan
megosztom

Pénteken és szombat Montenegró ellen játszik felkészülési mérkőzést a magyar női kézilabda-válogatott. A győri találkozónak a bukik szerint lányaink a favoritjai.

Az év végi Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében a magyar női kézilabda-válogatott Győrben edzőtáborozik, majd pénteken és szombaton barátságos mérkőzést játszik a legutóbbi világbajnokságon 7. helyen záró Montenegró válogatottjával.

Fotó: MTI (archív)

Kim Rasmussen szövetségi kapitány számára ez a hétvégi kiváló lehetőség lesz, hogy lássa, kik lehetnek a legalkalmasabbak majd az Eb-re, hiszen a végleges keret majd csak november végére állhat össze.

Ami a bő keretet illeti, a mieinknél túl sok változás nincsen, a dán szakember folytatja a megkezdett fiatalítást, a csapatot kivétel nélkül idehaza játszó játékosok alkotják, a legtöbben pedig a Fradi soraiból érkeznek majd.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORVÁTH-PÁSZTOR Bettina (Kisvárda Master Good SE), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Nikolett (Érd), KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler), SZEKERCZÉS Luca (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Moyra-Budaörs), SZALAI Babett (Dunaújvárosi KKA), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: ELGHAOUI Asma (Siófok KC), KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), PELCZÉDER Orsolya (Alba Fehérvár KC), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN

Montenegró életében hasonló folyamatok mennek végbe, azonban náluk azért még ott vannak az idősebb és rutinosabb sztárok is, így ott lesz a győri meccsen Radicsevics, a két Bulatovics, Raicsevics és Mehmedovics is.

A montenegrói válogatott kerete
Kapusok: Marina RAJCSICS (Buducsnoszt Podgorica), Ljubica NENZICS (Kastamonu Belediyesi, török)
Jobbszélsők: Jovanka RADICEVICS (CSM Bucuresti, román), Dijana UJKICS (Buducsnoszt Podgorica)
Jobbátlövők: Katarina BULATOVICS (Buducsnoszt Podgorica), Sanja PREMOVICS (Buducsnoszt Podgorica), Djurdjina MALOVICS (FTC-Rail Cargo Hungaria), Andrea KLIKOVAC (Kisvárda Master Good SE)
Irányítók: Milena RAICSEVICS (Buducsnoszt Podgorica), Andjela BULATOVICS (Buducsnoszt Podgorica)
Beállók: Ema RAMUSOVICS (Buducsnoszt Podgorica), Tatjana BRNOVICS (Buducsnoszt Podgorica)
Balátlövők: Durdina JAUKOVICS (Buducsnoszt Podgorica), Jelena DESPOTOVICS (DVSC Schaeffler)
Balszélsők: Majda MEHMEDOVICS (CSM Bucuresti, román), Itana GRBIC S (Buducsnoszt Podgorica), Ivona PAVICEVICS (Buducsnoszt Podgorica)
Szövetségi kapitány: Per JOHANSSON

Vélhetően közel telt ház várja majd a csapatokat Győrben, így a felkészülés-jelleg ellenére színvonalas mérkőzés kerekedhet az összecsapásból.

A két válogatott 2016 decemberében az Európa-bajnokság csoportkörében találkozott egymással és akkor a mieink a fiatal csapattal szereplő balkániakat 21-14-re legyőzték.

A kevés gólos mérkőzések gyakran jellemzik a montenegrói válogatott mérkőzéseit, hiszen egyik legfőbb erősségük a kőkemény védekezés. Emiatt sem lehet csodálkozni, hogy a bet365 48.5-ön húzta meg az over/undert határt, de mivel barátságos meccsről lévén szó - ráadásul dupláról - ezt az opciót most igen kiszámíthatatlannak véljük.

Háromesélyben a magyar csapat az esélyesebb, ami a hazai pálya miatt talán indokolt is, ugyanakkor keretileg a montenegróiak talán egy fokkal jobb minőséget képviselnek és több a klasszisuk.

Szoros mérkőzésre számíthatunk, így érdemes lehet a pluszos hendikepek piacán nézelődni vagy akár egy kis apróval a döntetlent megpróbálni. Az ilyen duplameccseknél - főleg azonos erősségű csapatok esetében - ugyanis nem ritka, hogy az egyik felvonás remivel záródik. Ki tudja, talán most is láthatunk erre példát.

 

  • Montenegró +2,5@1.75    
     
  • Döntetlen@9.50    

 

megosztom