Angol foci

Guardiola nyilatkozata alapján még mindig lehet érték ebben a long-termben

megosztom

Sokat változtak a Premier League outright oddsai és az erőviszonyok szépen körvonalazódtak hat forduló alatt.

fotó: archív

Pep Guardiola, a hétvégén adott nyilatkozatában egyértelműsítette, hogy a Barcelona, Bayern München, Juventus trióhoz hasonló dominanciát szeretne elérni csapatával Angliában. Ennek érdekében simán hajlandó beáldozni a kupakiírásokat is és a keddi Oxford United elleni Ligakupa-meccsen máris egy felforgatott keret léphet pályára, tesztelve ezzel a mélység minőségét.

A prioritás egyértelműen a Premier League! Következetesen és stabilan akarunk teljesíteni a bajnokságban, az egyenes kieséses sorozatokban pedig a hibák kijavítására fókuszálunk majd. 

A katalán mester a 'konkurens' topligák csapatait vette példaképként és az alábbi módon érvelt a PL-cím fontossága mellett. "Ha például a Barcelona, Bayern München vagy Juventus csapatát vesszük, egyaránt hétszer nyerték meg a ligájukat az utóbbi tíz évben - ez jól mutatja, hogy ők a legjobbak."

Az égszínkék mezeseknek a hét közben elszenvedett Lyon elleni meglepő 2-1-es Bajnokok Ligája-kudarcot egy laza 5-0-ás Cardiff feletti győzelemmel sikerült feledtetni. A Premier League-ért folytatott küzdelem most azonban aligha lesz olyan könnyed, mint tavaly. A Liverpool és a Chelsea is villámrajtot vett, Klopp fiai ráadásul Pool-történelem írtak, hiszen még soha nem kezdték hatból hat győzelemmel a bajnokságot. Ez a bravúr amúgy is csak négy csapatnak sikerült eddig, így mindenképp kalapemelést érdemel.

A bukik kínálatát vizsgálva figyelemre méltó a Vörösök felemelkedése, pontosabban szorzójuk csökkenése. Guardioláék oddsa hat tizedet nőtt, a legnagyobbat pedig a Manchester Unitedé ugrott, kereken 33.00-at.

A szezon elején újabb City-dominanciát vizionáltunk és egyelőre tartjuk is magunkat ehhez. A következő hetekben kiderül majd a Pool valódi ereje, hiszen két héten belül nem kisebb trió ellen kell bizonyítaniuk, mint a Chelsea-Napoli-Manchester City!

Ki nyeri az angol bajnokságot?   
Csapat Odds / 08.08. Odds / 09.24.
Manchester City 1.66 1.72
Liverpool 5.00 2.75
Manchester United 8.00 41.00
Chelsea 13.00 12.00
Tottenham 17.00 41.00
Arsenal 21.00 51.00
Szerintetek lesz trónfosztás Angliában?
megosztom