Bundesliga

Összeomlott a Tedesco-gépezet - a Bayern is átgázol a Schalkén?

  • gb1
megosztom

Míg a címvédő lehengerlően kezdte a szezont, addig a tavalyi ezüstérmes három forduló alatt még pontot sem szerzett.

1x2    
Schalke Döntetlen Bayern München
8.00 4.50 1.40

A 2017/18-as kiírás meglepetéscsapata a dobogó második fokára befutott Schalke volt, az új szezonban azonban porszem került a Bundesliga egyik legbriliánsabb elméjének tartott Domenico Tedesco gépezetébe. Fiai háromból három meccsen hasaltak el – ez még soha nem fordult elő irányítása alatt -, azonban a gladbachi viziten, majd a Porto fogadása során már mutattak biztató jeleket, amik hasonlítottak a tavaly szárnyaló csapatra.

A fiatal tréner bízik a feltámadásban. fotó Schalke Official

A gelsenkirchenieknek a Bayern elleni meccs kiváló lehetőség lenne arra, hogy üzenjenek a riválisoknak. Így gondolja ezt a 33 éves taktikus is, aki elmondta, aligha feltartott kézzel lépnek majd pályára és a 12. játékosban, azaz a szurkolókban is nagyon bízik. „Alig várjuk a Bayern elleni meccset. A Porto elleni BL-párharcon

a szurkolók elképesztően jó hangulatot csináltak. Ez a támogatás a rossz időkben sem lankad és jól érzik, hogy mikor kell igazán nyomni a fiúkat.
A szombati párharc történelmi lesz a Schalkénak, hiszen az lesz az 1700. Bundelsliga meccse (850. hazai)! A Bayern München eddig 1810 alkalommal lépett pályára a ligában ennél csak a Hamburg (1866) és a Werder Bremen (1835) tette ezt meg többször.

Szombati ellenfelük pont a szöges ellentettjét produkálta, így ennek a meccsnek az alcíme gyakorlatilag lehetne az: álomstart vs rémálomstart. A Bayern egyetlen csapatként eddig minden ellenfelét elverte és bajnokijain egyaránt hármat vágott, így kilenc ponttal és kilenc lőtt góllal vezeti a Bundesligát.

Niko Kovac gyorsan akklimatizálódott a rekordbajnok élén és már villantott kicsit a remek szelekciós érzékéből, amikor is a szerdai BL-párharcon a sokak által lesajnált fiatal portugált, Renato Sanchezt a kezdőbe nevezte. A 21 éves srác stílusosan hálálta meg a bizalmat és találatával még a Benfica szurkolók szívét is újra elnyerte.

A bajorok friss szerzeménye, Leon Goretzka reményei szerint le tudja másolni csapattársának teljesítményét és miután Kovac konfirmálta, hogy idén másodszor a kezdőben kap helyet, szeretné bevenni volt kenyéradójának hálóját. Jó kérdés, hogy adott esetben lenne e annyi tisztelet a Schalke drukkerekben, hogy állva tapsolják egykori kedvencüket, amennyiben ő betalál.

Nos a statok alapján erre meg lesz bőven az esélye, hiszen a Bayern nem csak legjobb idegenbeli csapat a ligában, de azt elég stílusosan hozza. Legutóbbi négy túrájukon egyaránt minimum hármat vágtak az ellenfeleknek, ezzel pedig klubrekordot egalizáltak. Legutóbbi vizitük nagyjából egy éve volt a Veltinsben és akkor is hasonló arányban, 3-0-ra diadalmaskodtak.

[2803723] 2018-09-22 18:30:00 Schalke 04 - Bayern Münchenx;5

Sérülteket tekintve pár hosszabb eltávon lévő spíler miatt főhet a feje a horvát taktikusnak, de Thiago visszatérhet rövidebb kihagyás után és a Lisszabonba elutazott tagok közül is mindenki bevethető. A hazaiak mesterének, Tedescónak is csak két játékost kell mellőznie, Oczipkát és Stamboulit.

Mindent összevetve az elmúlt hetekben látottak alapján újabb Bayern siker van kilátásban és a csapatra kiszabott 1.40 körüli szorzó (   ) már önmagában is hordoz némi értéket. Ha a jól bevált módon kombináljuk azt, tehát úgy nyernek a bajorok, hogy a Schalke is betalál, akkor 3.00-szorost, ha pedig Lewandwskiék sikerét a 2.5 gól fölötti opcióval vegyítjük, 2.05-szeres megtérülést kaphatunk. Elméletileg mindhárom típusnak zöldülnie kéne este.

 

  • Bayern nyer és mindkét csapat szerez gólt @3.00    

 

[2803723] 2018-09-22 18:30:00 Schalke 04 - Bayern Münchenx;
megosztom