Tipp

Finom oddson nyerethetjük a világ talán legjobb csapatát

  • Cesc18
megosztom

Számunkra kicsit meglepő, hogy a brutális erőkből álló helvét gárdát hozták ki underdognak a fogadóirodák az országúti világbajnokság férfi csapatidőfutamán.

Vasárnap Innsburckban a férfi csapatidőfutammal elkezdődik a 2018-as országúti világbajnokság, amely a jelenlegi formájában utoljára kerül megrendezésre. A későbbiekben az UCI az UCI licenccel rendelkező csapatok helyett a nemzeti válogatott felé szeretne nyitni. No, de ez a jövő, inkább koncentráljunk a vasárnapi versenyre, ami hatalmas harcot ígér az érmekért egy nem mindennapi pályán. 

"Szörnyeteg", "brutális" és hasonló jelzőket lehet olvasni az útvonallal kapcsolatban. Már önmagában a táv szokatlan, ugyanis 62.8 km vár a csapatokra. Bár a hőskorban ennél hosszabb pályák is voltak, ám az elmúlt évtizedekben sem a világbajnokságon, sem pedig más versenyeken nem igazán jelöltek ki ennyire hosszú útvonalat. A hegyek között kanyarognak majd, így elengedhetetlen, hogy hegymenet is lesz a majd' 63 km alatt.

Az aranyéremért várhatóan a Sunweb és a BMC külön csatáját láthatjuk majd, ahogyan volt az tavaly Norvégiában is. Akkor előbbi kiénekelte a sajtot a svájciak szájából, de ezen a pályán a BMC visszavághat. 

Brutálisan erős hatos fogattal vág majd neki a távnak a helvét gárda. Rohan Dennis a húzónév, aki egy gőzmozdony és napjaink talán legjobb időfutammenője. Stefan Küng, Tejay van Garderen és Damiano Caruso szintén a krémhez tartoznak, és fontos, hogy hegyre fel is erősek. Greg van Avermaet inkább töltelékember, de láthattuk, hogy a Touron sem szakadt le a csapattól és ez sárga trikót is ért számára. Patrick Bevinről nem esett még szó, aki ugyancsak remek időfutamos. Nincs gyenge láncszeme ennek a csapatnak és van megoldásuk a hegyre is. 

Ami a nagy kihívójukat, a Sunwebet illeti, a német csapat csak egy helyen változtatott a tavalyi aranyérmes gárdához képest. Lennard Kamna helyett Chad Haga került be a hatos fogatba. Egy éve bizonyított ez a csapat, Norvégiában is voltak emelkedők, ám ezúttal a táv hossza nem biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Ráadásul tavaly a csapat lelke, Tom Dumoulin sem egy Giro - Tour dupla után vágott neki a vb-nek. Szintén a Sunweb ellen szól, hogy idén nem brillíroztak a csapatidőfutamokon, míg a BMC számtalan versenyt nyert.

Mi ezt a versenyt a BMC-nek adjuk, mert nagyon erős a csapatuk és ég bennük a visszavágási vágy. Nagy örömünkre underdognak hoztak ki a Sunwebbel szemben, így nagyszerű oddson fogadhatunk a győzelmükre. 

Országúti világbajnokság, férfi csapatidőfutam
hatharom.com
BMC nyer
2.20 @   
Fogadási határidő: vasárnap, 14:40

 

megosztom