Férfi kézi BL

2.30-as szorzóval szemezünk a Barca-Veszprém rangadón

megosztom

Nem akármilyen rangadó vár a Veszprémre a BL-ben, hiszen a sorozat egyik favoritjának számító Barcelona vendége lesz.

Ha nem is könnyedén, de sikerült a győzelem a magyar ezüstérmes számára a nyitókörben, a tartalékosan felálló Kielce ellen Ljubomir Vranjes együttese 29-27-es sikert könyvelhetett el.

A mérkőzés képe alapján azonban közel sem dőlhetnek hátra a szurkolók, hiszen ha nincsenek Sterbik Árpád rendkívüli bravúrjai a kulcspillanatokban, akkor bizony még kellemetlenebb perceket élhetett volna át a bakonyi alakulat.

A sportban persze nincsen 'ha', így ideje a következő mérkőzésre koncentrálni, ami a Barcelona elleni szuperrangadó lesz.

A katalán sztárcsapat 35-34-es vereséget szenvedett a Löwen otthonában, ám az eredmény csalóka, hiszen a mannheimiek végig kézben tartották a mérkőzést és csupán az utolsó percekben engedték fel a barcelonaiakat.

A gránátvörös-kékek tehát most extramotiváltak, hiszen két zakóval nagyon nem szeretnék kezdeni a szezont, a Palauban pedig egyáltalán nem szokása vereséget szenvedni.

A Veszprém soha nem is tudott ebben az arénában nyerni, legutóbb 2016 októberében 26-23-as vereség lett a katalóniai kirándulás vége.

 

"Nehéz mérkőzésre számítok...Azt gondolom, hogy a Barca kerete az egyik legjobb a mostani Bajnokok Ligája mezőnyben. Idén visszatért Lasse Andresson a sérüléséből, szerintem Palmarsson is jobban be fog tudni illeszkedni idén ebbe az együttesbe, Fabregas a francia válogatott kezdő beállója, és a BL-t nyerő Montpellier oszlopos tagja volt, oda igazolt még Petrus is a Szegedtől, és Kevin Moller a Flensburgból, és akkor még nem is beszéltem Mortensenről. Nagyon nagy csatára számítok. Első mérkőzésünk lesz idegenben, és mindent meg fogunk tenni, hogy győztesen térjünk haza" - írta le szóban a katalánoknál a nyáron történő változásokat Lékai Máté, aki az első mérkőzésen Petar Nenadic mögött kevesebb lehetőséghez jutott.

Vranjes számára újabb kemény feladat következik / ehflcl.com

Bár a Veszprém nyáron további sztárjátékosokkal (Mahet, Toft-Hansen, Strlek, Sterbik, Mackovsek) töltötte fel a keretet, egyelőre túl nagy változást nem lehet még látni a csapat játékán, úgy tűnik, hogy Vranjesnek még sokat kell dolgoznia a csapattal, hogy az által favorizált játékrendszer tökéletesen működjön.

Az biztos, hogy a szombati rangadón kulcs lesz az eredményes védekezés, hiszen a Barcelona a világ egyik legjobb támadócsapata. Távolról, a szélről és a vonalról is rendkívül erősek a katalánok, így nagyon egyben kell lennie a Veszprémnek fejben, ha szoros meccsre szeretné kényszeríteni vendéglátóját.

A bukik szerint a meccsnek a Barcelona az esélyese, a hazaiak győzelmére háromesélyben 1.52-es oddsot kínál a bet365, míg a gólok számára 59.5-ös határt szabtak meg.

Ez utóbbi annyiból mindenképpen érdekes, hogy a Barca több, mint egy éve nem lépte át ezt a gólszámot hazai BL-meccsein. Nyilván a katalánok is tudják, hogy mik a Veszprém erősségei és biztosak lehetünk benne, hogy ha lesz lehetőségük kerülni fogják a felállt fal elleni játékot.

Összességében úgy látjuk, hogy ez a Veszprém még nagyon messze van attól a formától, amelytől a játékosban rejlő potenciál predesztinálja. A Palau rendkívül nehéz helyszín, számolhatunk a hazai pálya megfújásával is. Óriási küzdelemre és nagy csatára lehet kalkulálni, de egyetértünk a bukikkal az esélyességet illetően.

 

  • Barcelona 1-5 góllal nyer@2.35   

 

megosztom