Európa Liga

Örömünnep helyett nihil, tönkretették a Vidi szezonját

  • varin

Első EL-mérkőzésén vereséget szenvedett a Vidi, ám ennél sokkal nagyobb probléma volt a találkozó hangulata.

Igencsak sima, 2-0-s vereséget szenvedett a Groupama Arénában a Mol Vidi FC az Európa Liga csoportkör első játéknapján a fehérorosz BATE Boriszovval szemben. A kedvezőtlen eredmény szinte biztosan azt jelenti, oda az aprócska továbbjutási esély, ám ennél sokkal nagyobb bajt vetített előre az egész mérkőzésnek a miliője, hangulata.

Fotó: 24.hu

Olvasgatva ugyanis a szurkolói fórumok véleményeit, leszögezhetjük, hogy az ezerfejű szerint a vereség elsődleges okozója a Lazovics-ügy. Az pedig valóban a televízión keresztül is jól látszódott, hogy a fehérvári arcokra nem az elszántság és a jöhet bárki mentalitás ült ki, hanem valami beletörődés és kedvetlenség. 

Szemezgetés a szurkolói véleményekből
- Eredmény nélküli labdabirtoklás, él nélküli támadások, ebből egyértelműen az látszik, hogy Lazovicsnak nincs utódja a kispadon. A Vidi belső problémái kijutottak a pályára, valakinek végre ki kéne állnia és végre őszintén beszámolnia arról, hogy mi a helyzet... Ez a Vidi már távol van attól, ami kijutott az EL-be....
- Legutóbb a Partizan ellen volt ilyen lélektelenül gyenge a csapat
- A helyzet az, hogy nekünk olyan csapatunk van, amelynek nincs stadionja, nincsenek ultrái, nincsen neve, nincs címere. nincs kapusa, nincs vezére. Mindezek tükrében a mai eredmény nem is olyan rossz, de azért megkérdezném a vezetőinket, hogy BIZTOSAN ENNEK MINDNEK EGYSZERRE KELLETT MEGTÖRTÉNNIE? Nekem úgy tűnik, hogy mostanában nem a meccseinket veszítjük el, hanem az identitásunkat.
- Ez már sajnos nem az a csapat mint pár héttel ezelőtt. A háttérben valami nagy gusztustalanság történhetett és szétszakadt az egység. Idei évre szerintem vége az eredményességnek (ne legyen igazam). A 29 gólpassz és a gólok hiányozni fognak, a meccsenkénti 1-2 döntő momentumot jelenleg egy ember sem fogja tudni pótolni. Nincs vezér, elment az önbizalom. Összezuhantunk. Jelenleg így látom, pedig igen jól ment a szekér és szimpatikusan meneteltünk. Sok a kérdőjel. Valaki(k) ezt a csapatot nagyon elrontotta.

És ugyanez érződött a lelátón is, ahol a frenetikus hangulat helyett szinte néma csend volt a mérkőzés nagy részében - legalábbis az alapján, ami átjött a közvetítésből. Ez az apátia pedig nem annak köszönhető, hogy egy támadó távozott a csapattól, hanem annak, ahogyan egy magyar klub bánik a szurkolóival.

Az ugyanis mindenki számára tiszta sor, hogy egy játékos minden előzmény nélkül nem vonul vissza az év legfontosabb és legérdekesebb mérkőzései előtt egyik pillanatról a másikra úgy, hogy előtte külön elmondja, mennyire várja a csoportmeccseket.

A klub azonban a terjengő pletykák megcáfolása helyett elintézte az egész Lazovics-ügyet egy háromsoros közleménnyel, amely nyugodtan nevezhető a szurkolók szembeköpésének.

Hogy mi történt valójában Lazoviccsal és miért kellett a legjobb játékosa nélkül kifutniuk a vidiseknek az év meccsére, azt remélhetőleg egyszer megtudjuk. Lehet, hogy öltözői balhé, lehet, hogy dopping, lehet, hogy zsíros belgrádi szerződés, de bármi is történt a felcsúti mérkőzést követően, az a valami tönkretette a Mol Vidi szezonját. És ha valakik, hát a szurkolók sokkal többet érdemelnének ennél...

 

[2877416] 2018-09-20 18:55:00 Videoton FC - BATE Borisovx;