Darts

Begyűjti Van Gerwen a hiányzó BL-trófeát?

megosztom

A hétvégén harmadik ízben kerül megrendezésre a Champions League, azaz a darts Bajnokok Ligája, melyre a világranglista nyolc legjobbja kapott meghívást.

A csoportmérkőzések alatt 10 nyert legig tartanak a küzdelmek, míg az elődöntőkben és a döntőben 11-ig. 

Brighton ad otthont a Champions League of Darts eseménynek, amely az őszi darts-maraton első fontos állomása. A hétvégén megmérkőzik egymással a világranglista első nyolc helyezettje, a bajnok pedig két nap alatt 100 ezer fontot kereshet. A játékosokat két csoportba osztották, ahonnan az első kettő jut tovább az elődöntőbe.

Ami az esélyeket illeti, a topfavoritnak az a Michael van Gerwen számít, aki idén már 17 tornagyőzelemnél jár és brutális fölénnyel vezeti a világranglistát. Nem lehet azonban előre odaadni a holland zseninek a győzelmet, hiszen ez az egyetlen olyan major torna, amit még nem sikerült megnyernie. Tavaly hatalmas meglepetésre a csoportból sem jutott tovább, míg tavalyelőtt a döntőben Phil Taylorba tört bele a bicskája - az elmúlt 20 major fináléjából csak ezt az egyet veszítette el. 

Nem okoz álmatlan éjszakákat, hogy még nem nyertem meg ezt a tornát, de jó lenne teljessé tenni a kollekciót - van egy hely a vitrinemben ennek a trófeának. Tavaly nagy csalódás volt számomra, hogy nem jutottam tovább, ezért most még elszántabb vagyok.

"Csodás időt töltöttem a családommal, de most már újra a dartsé a főszerep. Ez a verseny számomra a nagy események első komoly kihívása a világbajnokságig. Ebben az időszakban kell a legjobbnak lenni, és maximálisan fókuszálok arra, hogy a következő hónapokban minél több versenyt nyerjek." - mondta Van Gerwen.

A holland egyik legerősebb kihívójának a tavalyi döntős Gary Anderson számít. A skót klasszis a UK Openen és a World Matchplayen is kihasználta azt, hogy a holland riválisa korán elvérzett, így 2018-ban már két major címmel büszkélkedhet. Van Gerwen és Anderson már a csoportküzdelmek alatt megmérkőznek, ám könnyen előfordulhat, hogy a vasárnap esti döntő főszereplői is ők lesznek. 

Fogadás a csoportgyőztesre Unibet 
Michael van Gerwen 1.40 Gary Anderson 3.50
Dave Chisnall 17.00 Daryl Gurney 17.00Ahogyan a szorzókból is látható, Dave Chisnall és Daryl Gurney csoportgyőzelme igen vaskos pénzt fizet, de a továbbjutásuk is komoly bravúrnak számítana. Noha mindketten nagyon tudják tolni a tömeget, ám az elmúlt hónapokban egyikük sem mutatott túl erős formát. 

A másik kvartettben már messze nem ilyen egyértelműek az esélyek. A bukmékereknél Rob Cross a favorit a csoportgyőzelemre, de nagy pénzt nem tennénk rá, mert még mindig nem azt a brutális dartsot hozza, amit a világbajnokságon láthattunk tőle. Persze, így sem szabad leírni és minden esélye megvan az élen zárni a csoportot. Papíron a legfőbb kihívója a világranglista-második Peter Wright, ám nagy figyelmet érdemel a címvédő Mensur Suljovic is.

Az osztrák rendesen rápihent erre a versenyre, ugyan az elmúlt két hétvégén játszott a European Tour állomásokon, viszont előtte tartott egy dartsmentes augusztust. Egy friss Suljovic nagyon veszélyes tud lenni, ezt egyrészről láthattuk egy éve, illetve idén júliusban a World Matchplayen, ahol egészen a döntőig menetelt. 

Wrightnak és Crossnak sincsenek jó emlékei Mensur ellen. Előbbi idén négyből négyszer kapott ki az osztráktól - legutóbb a WM elődöntőjében -, míg tavaly ugyanígy a csoportkörben találkoztak és ugyancsak Suljovic bizonyult a jobbnak. 

Nem lehet leírni Simon Whitlockot sem, aki múlt héten egy döntővel hangolt a versenyre, bár ennek ellenére az ő továbbjutása lenne a leginkább meglepetés. 

Fogadás a csoportgyőztesre Unibet 
Rob Cross 2.63 Peter Wright 2.75
Mensur Suljovic 3.50 Simon Whitlock 8.00

 

 

 

megosztom