Tipp

Egy bombaerős és egy 41-szeres szorzójú tipp a gólkirályra

  • varin
megosztom

Lionel Messi gólkirályi címére 2.62-es szorzóval fogadhatunk, amelyre butaság lenne nem lecsapni!

Az elmúlt évek egyértelműen Cristiano Ronaldóról szóltak a Bajnokok Ligájában, hiszen amellett, hogy sorra gyűjtötte a trófeákat, rendre az élen is végzett a gólvadászok között. 2007 óta nem is sikerült senki másnak az élen végeznie, kizárólag Ronaldónak és Messinek (meg egyszer megosztva Neymarnak), így most is kettejük közül kerülhet ki a befutó. Ám a körülmények úgy alakultak, hogy egyikük toronymagas esélyes.

Fotó: The Star Online

Ez pedig egyáltalán nem véletlen, hiszen a felek finoman szólva is ellentétesen kezdték el a BL-szezont. Lionel Messi ugyanis egy laza triplával küldte meg a PSV Eindhovent, míg kollégája, Cristiano Ronaldo egy piros lappal sokkolta híveit a valenciai nyitómérkőzésen. Az tehát biztos, hogy egy mérkőzésre elmeszelik az Öreg Hölgy sztárját, aki ráadásul éppen a legkönnyebbnek ígérkező, hazai Young Boys elleni meccset kénytelen kihagyni emiatt. Ám ha az UEFA-nál úgy találják, hogy Ronaldo alattomos volt, akkor akár 2-3 meccsre is elmeszelhetik a luzitánt.

Ugyan Messiék csoportja nem a legkönnyebb, hiszen az Internazionale és a Tottenham sem gyenge csapat, ám az angolok ellen például biztosan lesz lehetősége Messinek, hiszen a Spurs nem az a defenzív futballra épített csapat, miként az Internazionale csodálatos védelmétől sem hangos Európa.

Egy kör elteltével tehát 3-0-ra vezet Messi Ronaldo ellen, ami nyilván nem egy behozhatatlan hátrány, de eddig is láttuk, hogy CR7 elég frusztrált és ideges a zebracsíkos mezben és ha ez nem változik meg, vagyis nem jönnek futószalagon a gólok, annak mind ő, mind a Juventus komolyan megihatja majd a levét.

De ha nem Messi és nem CR7, akkor ki?

Góllal kezdett Lewandowski és Mbappé is, mégis egy olyan játékost mondanék, aki még nem talált be. Ha valakinek ugyanis jót tett CR7 távozása, az Karim Benzema, aki hat tétmeccsen öt gólt szerzett eddig és úgy tűnik, Bale-lel együtt tovább repíthetik a Real Madridot, akár Ronaldo nélkül is. A francia támadó az elmúlt években rendre eljutott azért 5-7 gólig a sorozatban, amihez ha néhányat hozzá tud még passzolni, kijöhet egy gólkirályi címet érő eredmény. A Real Madrid sorsolása ráadásul egészen pofás, hiszen a Roma mellett a CSZKA Moszkvát és a Viktoria Plzent is bőségesen megszórhatják akár otthon, akár idegenben.

Az erős tippünk tehát Lionel Messi címe, de ilyen szorzóért vétek lenne kihagyni a francia játékos feltámadását!

Ki lesz a Bajnokok Ligája gólkirálya?
Lionel Messi bet365 @2.62 8/10
Karim Benzema Unibet @41.00 1/10
megosztom