Európa Liga

Adja magát a tipp a Red Bull-csapatok csatáján?

megosztom

Érdekes kis meccset rendeznek az Európa Ligában, hiszen két testvércsapat feszül egymásnak Lipcsében.

Red Bullok egymás között avagy Lipcsében összemérheti erejét a német Bundesliga élcsapata és az osztrák bajnok. A Salzburg tavaly egészen az elődöntőig menetelt az EL-ben, a Lipcse pedig a legjobb nyolcig verekedte el magát, vagyis a tavalyi tapasztalatok alapján mindkét oldal "csípi" a sorozatot.

Gulácsiék bizakodnak a csütörtöki meccs előtt / dierotenbullen.com

A Gulácsi Pétert is foglalkoztató Lipcse három forduló után a 10. helyen áll a Bundesligában, míg a Salzburg 7 fordulót követően 100 százalékos mérleggel vezeti az osztrák első ligát.

A bukik eredetileg elég simán favoritnak hozták ki a német alakulatot, azonban a fogadók tétjei erősen módosították a számokat. A Lipcse sikere a bet365-nél 1.53-mal nyitott még a hónap elején, mostanra azonban már 1.85 környékén jár a szorzó, míg ugyanez a másik oldalon 6.00-ról esett be 4.20-ra.

S. Leipzig#ger-s._leipzig#5
Salzburg#aut-salzburg#5

A Ralf Rangnick vezette Lipcse az EL-selejtezőjében erősen rotálgatta a kezdőcsapatát, így talán most is számíthatunk arra, hogy a bajnokságban kevésbé meghatározó játékosok kapják a több szerepet. A lipcsei klub honlapjának közlése szerint Timo Werner, Marius Müller és Augustin kisebb sérüléssel bajlódik, nem is edzettek együtt a csapattal, szóval az ő játékuk kapcsán máris felmerülhetnek kételyek.

A Salzburg keretében viszont ennél is több a sérült játékos, Daka, Prevljka, Farkas biztos, hogy nem, Junuzovic és Ludewig pedig valószínűleg nem lép pályára.

Kattints a képre és szállj harcba a nyereményekért!

Ahogy fentebb említettük, a tavalyi szezon alapján az várható a csapatoktól, hogy idén is odateszik magukat a nemzetközi porondon, így pedig ebből a "házi rangadóból" egy jó kis találkozó kerekedhet. A két klub azonos filozófiát követ, a most a Lipcsét irányító Rangnick éveken át volt a Salzburg sportigazgatója, az ő felfogása pedig a futballról igen nézőbarát.

Keretileg a németek talán erősebbek, de a Salzburg csapatként nagyon egyben van, így nem csoda, ha a fogadók inkább az X2 felé pakolgatják a téteket.

Szerintünk könnyen lehet egy döntetlen közeli eredmény ebből a partiból, de a góloknak sem kellene elmaradniuk.

 

  • Mindkét csapat szerez gólt@ 1.61   

 

[2877289] 2018-09-20 21:00:00 RB Leipzig - Salzburgx;
megosztom