Bajnokok Ligája

Szalai gólszerző oddsa a legnagyobb sztárokéval vetekszik

megosztom

A Hoffenheim történelme első BL-csoportmeccsére készül és egy meglehetősen kellemetlen, de nem verhetetlen ellenféllel meccsel.

Bombaformában a magyar légiós! fotó: archív

A szerdai játéknap egyik radar alatt futó meccsén magyar érdekeltség is lesz, hiszen a 18:55-kor kezdődő Sahtar - Hoffenheim találkozón Szalai Ádám is a kezdőcsapatba várható.

1x2    
Sahtar Donyeck Döntetlen TSG Hoffenheim
1.95 3.80 4.00

Válogatott csatárunkra és társaira aligha vár könnyű kirándulás. A Sahtar már jelentősnek mondható európai rutinnal rendelkezik és tavaly a Manchester City, Napoli, Feyenoord kvartettből is sikerült továbbjutnia - ráadásul Guardiola fiait tudták verni az utolsó meccsen. Bár a 16 között egy parádés párharcon kihullottak a Roma ellen, szégyent aligha vallottak és biztosan tűkön ülve várják, hogy újra bizonyítsanak.

Shakhtar Donetsk#ukraine-shakhtar_donetsk#5

A formájukat tekintve nem lehet okuk panaszra, a legutóbbi öt meccsüket - mindegyik bajnoki - egyaránt megnyerték, ráadásul 15-3-as gólarányt produkálva. Hazai környezetben főleg nem kell őket félteni, az utóbbi 15 találkozóból 13-at behúztak a harkovi stadionban. Ebben óriási szerepe van a kontinens egyik leglátványosabb fociját játszató 45 éves trénernek, Paulo Fonsecának, aki által a csapat újra Ukrajna legerősebb klubjává vált.

[2876548] 2018-09-19 18:55:00 Shakhtar Donetsk - Hoffenheimx

A sinsheimi Hoffenheim is felszálló ágban volt az utóbbi két évben és Julian Nagelsmann kezei alatt meghatározó erővé vált Németországban. Az új szezonban azonban eddig nem sok köszönet akadt, leszámítva persze Szalai szárnyalását, aki három találattal jelenleg holtversenyben vezeti a Bundesliga góllövőlistáját.

A fiatal német taktikus a sajtótájékoztatón még titkolózott a felállást illetően, így az nagyjából csak a mérkőzés előtt egy órával derül ki, továbbá óva intett mindenkit a túlzott elbizakodástól és a Sahtar erősségeit méltatta.

Hoffenheim#ger-hoffenheim#5

Amit nem igazán sikerül megfejteni Nagelsmannak, az az idegenbeli sikeresség titka - tavaly csupán nagyjából minden negyedik meccsüket zárták győzelemmel az úton, idén pedig két zakóval kezdték az új kiírást. Érdekes, hogy a bukik ilyen előzmények mellett is megelőlegezik nekik a gólt,  hiszen a BTTS csupán 1.57-et fizet. 

Ráadásul Szalait Ádám találatát csupán 3.25-re tartja a    , amivel éppenhogy lemarad a csapat sztárja, Kramaric mögött!

Mindezek ellenére az elmúlt hetek alapján a villámgyors brazilokkal tűzdelt címvédő ukrán bajnok ellen nem sok esélyt jósolunk a németeknek. Márpedig rájuk férne a bravúr, hiszen a kvartettben még a Manchester City és a Lyon vár rájuk, tehát papíron talán a szerdai ellenfelük a legkönnyebben verhető.

 

Szerintetek miben lehet érték a meccsen?

 

[2876548] 2018-09-19 18:55:00 Shakhtar Donetsk - Hoffenheimx;
megosztom