Bajnokok Ligája

Megszenvedhet Lisszabonban a Bayern, nem várunk gálameccset

  • gb1
megosztom

141 nappal a Real Madrid elleni szerencsétlen búcsú után a német rekordbajnok Portugáliában kezdi a BL-szezont.

Óceáni hulladékból készült mezben pózolnak a bajor sztárok. fotó: Facebook

Szerda este újabb nyolc mérkőzést játszanak a Bajnokok Ligája főtábláján és a 2013-as győztes a nemzetközi hadszíntéren utoljára 1962-ben diadalmaskodó Benfica otthonába látogat. A felek eddig a történelem során mindössze két alkalommal találkoztak, mégpedig nem is olyan rég - két és fél éve a negyeddöntőben a müncheni 1-0 után Lisszabonban 2-2-t játszottak, így a Bayern jutott az elődöntőbe.

1x2    
Benfica Döntetlen Bayern München
7.00 4.60 1.50

A Benfica neve Portugáliában egybeforrt a sikerrel, mivel a csapat rendelkezik a legkomolyabb trófeagyűjteménnyel. Hazájukban ők nyerték eddig a legtöbb bajnokságot (36) és a legtöbb kupát is (26), ám az európai megmérettetéseken rendre kudarcot vallanak. 

Bár a kiírások fináléi még messze vannak, nem lehet nem megemlékezni a köztudatban is elhíresült Guttmann-átokról. Guttmann Béla 1962-ben miután behúzta a lisszaboni gárdával a bajnokcsapatok Európa-kupáját, összebalhézott a vezetőséggel és távozásakor a következő legendává vált mondat hagyta el a száját: "100 évig nem nyertek semmit Európában." Ezek a szavak azóta is kísértik a portugálokat és még az sem segített, hogy a klub legendája, Eusebio Guttmann sírjánál imádkozva próbálta levenni az állítólagos rontást.

A BL-örökranglistáján (beleértve a sorozat elődjét) tekintve a Benfica a 20. helyen található, eddig 94 meccset játszottak a sorozatban.

A tavalyi eredményen azért bőven van mit szépíteni, akkor pont nélkül távoztak a sorozat csoportköréből. Rui Vitória mester 2015-ben vette át a csapatot és első évében egyből bajnoki címet ünnepelt, egy évvel később pedig duplázni tudtak hazájukban. A harmadik éve már nem volt ilyen sikeres, de második helyük által idén is a BL-be kerülhettek. Idén elég erősen kezdtek, eddig 10 pontot gyűjtöttek a lehetséges 12-ből és a kvalifikációs meccs második meccsén a görög PAOK otthonában is parádézni tudtak.

[2876536] 2018-09-19 21:00:00 Benfica - Bayern Münchenx

A vendég Bayern München a már megszokott módon, új edzője ellenére is halmozza a győzelmeket. Kovacról elismerően nyilatkozik a sajtó és a klubvezetés is, igaz, komoly ellenféllel még nem találkoztak idén. Ráadásul a mester feje főhet a sérültek miatt, hiszen olyan alapembereket vesztett el, mint Tolisso vagy Rafinha, de az villámgyors ifjú szélső Coman is hosszabb eltávon van. A horvát tréner panaszkodott is a sajtónak, hogy rövid a pad és 16 fitt játékos áll csak rendelkezésére, persze azért nagy gondban nincsenek, mert minőségileg így is messze portugál ellenfelük fölé nőnek.

Bayern München#ger-bayern_munich#5

Fogadási szempontból úgy véljük, hogy az utóbbi időben oly sok profitot hozó tippünk ismét reális lehet, miszerint a Bayern úgy nyer, hogy egy gólt azért az ellenfél is bekapar. A csapat a legutóbbi öt idegenbeli BL-meccsén egyszer sem úszta meg kapott találat nélkül. A Sevilla, Anderlecht és Celtic otthonában egyaránt 2-1-re míg a Besiktas vendégeként 3-1-re nyertek Lewandowskiék, a bátrak tehát ez alapján a tendencia alapján a pontos eredményt is megcélozhatják. A biztonsági játékosoknak a 2.5 gól fölött és vendég opció lehet az ideális, de a    által a sima bajor sikerre kiszabott 1.50-ös szorzó is elfogadható értéket hordoz.

[2876536] 2018-09-19 21:00:00 Benfica - Bayern Münchenx;
megosztom