Magyar foci

Két nappal az Európa Liga előtt fejezi be pályafutását a Vidi legnagyobb sztárja?!

  • varin
megosztom

Szinte elképzelhetetlen, de Danko Lazovics úgy tűnik, azonnali hatállyal visszavonul a labdarúgástól.

Csütörtökön hazai pályán kezdheti meg EL-menetelését a Mol Vidi FC, amelynek első ellenfele a Groupama Arénában n a BATE Boriszov gárdája lesz. Rögtön verhető ellenféllel szemben bizonyíthat tehát Marko Nikolics gárdája, ám a várakozásba nem várt keserű szájíz vegyül az elmúlt napok történései miatt.

Fotó: molvidi.hu

Kezdetnek a fehérvári klub képtelen volt legyőzni félig-meddig hazai pályán a sereghajtó Puskás Akadémiát úgy, hogy a 102. percben még büntetőt is lőhettek Scsepovicsék, ám Danilovics hárítani tudott, így a Vidi pont nélkül távozott Felcsútról. A lefújás után történtek, illetve Varga József szavai miatt ismételten szárnyra keltek a pletykák, hogy Fehérváron talán mégsem olyan jó a csapategység. A szurkolók kikezdték a folyamatosan gyengén teljesítő, büntetőt is hibázó Scsepovicsot, míg a Vidi hátránya lassan behozhatatlannak tűnik a hibázni nem akaró Ferencvárossal szemben.

Ezek önmagában még talán rendben is vannak, hiszen egy ilyen felfokozott mérkőzést követően magyarázhatóak az indulatok, miként az EL-csoportkörbe érve egyértelmű, melyik sorozat lett a prioritás Nikolicséknak, ám a hétfőn este robbant hírbomba már egyáltalán nem megmagyarázható.

   
Mol Vidi FC Döntetlen BATE Boriszov
2.40 3.20 3.00

A Nemzeti Sport információi szerint ugyanis Danko Lazovics, a csapat talán legnagyobb sztárja szerződést bont a csapattal és azonnali hatállyal visszavonul. A Mol Vidi csapata egyelőre nem kommentálta az értesüléseket, mindenesetre a cáfolat elmaradása beszédes.

Hogy Lazovics visszavonulása mennyire nem volt benne a pakliban, arról mi sem tanúskodik jobban, minthogy az UEFA forgatócsoportja éppen vele készített interjút az elmúlt napokban a közelgő EL kapcsán.

Bár kétségtelen, hogy Lazovics nem volt az NB I legszimpatikusabb játékosa, színészkedéseivel rendesen magára haragította az ellenfeleket és azok szurkolóit, azt aligha lehet elvitatni, hogy a bajnokság talán legjobb, legképzettebb játékosát veszíti el a Vidi, aki 80 meccsen 29 gólt és 29 gólpasszot jegyzett és vastagon szerepet vállalt a  Vidi bajnoki címében, valamint a csoportkörbe jutásban.

Hogy mi állhat a háttérben, arról csak találgatnak a szurkolók, de aligha lenne meglepetés, ha az öltözőben történt volna valami. Az, hogy a szerb futballisták nem teremtenek éppen jó légkört a Vidi öltözőjében, köztudomású, ezt pedig csak tovább erősítette, hogy Varga Józsefet a hétvégi bajnokit követően valamilyen beszólása miatt nagyon meg akarták verni.

A bukmékerek természetesen reagáltak a meglepő hírre, illetve arra, hogy az első számú kapus, Kovácsik Ádám sérülés miatt biztosan nem lép pályára csütörtökön, továbbá Stefan Scsepovics szénája is kifelé áll a csapatból, így nem meglepő, hogy a Vidi BATE elleni szorzója emelkedni kezdett és lassan egálban lesz a két csapat száma.

Annyi bizonyos, hogy ha Lazovics tényleg visszavonul, akkor valami olyasmi lehet a háttérben, amely még hosszú hetekig beszédtémát szolgáltathat majd a magyar futballszeretőknek.

[2877416] 2018-09-20 18:55:00 Videoton FC - BATE Borisovx;
megosztom