Bundesliga

Nehezen tippelhető a pont nélküliek párharca, de ha valami, ez zöldülni fog

  • gb1
megosztom

A Freiburg és a Stuttgart is pocsékul rajtolt, így befeszült meccsre és kevés gólra lehet kilátás. Bemutatkozhat Sallai.

A Bundesliga harmadik fordulójának vasárnapi játéknapját a Freiburg-Stuttgart alsóházi rangadó zárja. A meccset a Schwarzwald-Stadion várhatóan telt házas közönsége előtt játsszák 18 órától.

1x2     
Freiburg Döntetlen Stuttgart
2.50 3.25 2.90

Amint azt a címben is kiemeltük, mindkét együttes horrorstartot vett a 2018/19-es kampányban. Eddigi mérlegük két-két zakó, de a Freiburg legalább egy jó félidőt és egy szerzett gólt fel tudott mutatni a Hoffenheim ellen – igaz végül többek között Szalai duplájának köszönhetően 3-1-re kikaptak – ellenben a Stuttgart még góltalan a szezonban. Sőt a Vfb az alsóbb ligás Rostock ellen is kínos 2-0-ás zakóba szaladt a kupában, így korai búcsút intett a sorozatnak, vasárnapi ellenfele viszont kínkeservesen 1-1-es rendes játékidő után legyűrte tizenegyesekkel a Cottbust.

Óriási harc várható idén is. fotó: Twitter

Amiben bízhatnak a Vörösek, hogy a válogatott szünetben játszott felkészülési meccsen újra feléledt a támadószekció – a német legenda Mario Gomez a Fürth ellen bő 20 perc alatt duplázni tudott. Ez persze nem feltétlenül jó indikátora a valós helyzetnek, amely szerint aligha lőnek kettőt a Freiburgnak, amely otthon tavaly kerek egyes kapott találati átlagot produkált. Nem beszélve arról, hogy Tayfun Korkut fiainak tavaly az első idegenbeli sikerre bő hat hónapot kellett várni, bár a bajnokság végére megtáltosodtak az úton és sikerült ezt a pocsék statisztikát majdnem elfogadhatóra javítaniuk.

VfB Stuttgart#ger-vfb_stuttgart#5

Nos, a szorzók alapján teljesen háromesélyes meccsről beszélünk, bár ha hiszünk a statoknak, a remi aligha valószínű, ugyanis a Freiburg 10 meccs- a Stuttgart pedig 6 meccs óta nem ikszelt. Ha muszáj lenne kimenetelre fogadni, inkább Christian Streich fiai felé húznánk, hiszen a csapat tavaly a 17 hazai meccséből csak 4 alakalommal hasalt el és támadósorában tudja a tavalyi "ezüstcipős” Nils Petersent is. Aki erre adná a fejét, a DNB opcióval fogva egy egészen baráti @1.80-at kap a    -től.

Külön öröm lehet a magyaroknak, hogy a Freiburg friss igazolása, a görögök ellen betaláló Sallai Roland is debütálhat a találkozón, akiről a mester elismerően nyilatkozott. „Ez egy derbi, ami mindig kedves. Szoros meccsre van kilátás, remélem a játékosaim jól teljesítik majd a megbeszélteket. Ami Sallait illeti, találkoztam vele mielőtt elment a válogatotthoz, majd láttam, hogy jól játszott, ő szerezte az első gólt és rengeteget fut." - mondta elismerően Streich, aki az utolsó pillanatban dönt majd a kezdőről.

A két csapat tavalyi, Schwarzwalderben lejátszott meccse mindössze öt kaput eltaláló lövést és rendkívül fizikális összecsapást hozott, hasonlóra számítunk idén is. Ennek fényében a gólokra, vagyis azok hiányára fogadunk.

 

  • Gólok száma - alatt 2.5 @1.680    
     
[2803719] 2018-09-16 18:00:00 Freiburg - VfB Stuttgartx;
megosztom