NB I

Jön a szokásos a Puskás-Vidin?

  • Tomihmv
megosztom

A két "testvércsapat" meccseit eddig 3 kivételével rendre a Vidi nyerte, amely csapat ezúttal ráadásul nem is hibázhat.

Ezúttal is a Vidi az esélyesebb a Puskás ellenében. - Fotó: molvidi.hu

Pikáns meccsel folytatódik az NB I, ugyanis a két "testvércsapat", nevezetesen a Puskás Akadémia és a Vidi csap össze. A székesfehérváriak minden téren a felcsútiak fölé nőnek, akiknek a Pancho Aréna sem jelent előnyt, hiszen a Vidinek is ez a hazai pályája...

1x2     
Puskás Akadémia Döntetlen MOL Vidi FC
7.00 4.20 1.40

Összesen tízszer találkozott bajnoki mérkőzésen a két csapat, hétszer a Vidi nyert, míg háromszor döntetlenre végeztek a felek. Azonban azok az ikszek mind gól nélküliek voltak, vagyis ha a Vidi betalált a Puskás Akadémiának, akkor bizony le is győzte.

Ha ebből indulunk ki, akkor borítékolható a fehérvári csapat sikere szombaton, hiszen a piros-kékek eddig mind az öt idei NB I-es meccsükön szereztek gólt, s a Bajnokok Ligájában is csak két olyan találkozó (Ludogorec idegenben, Malmö otthon) volt, ahol nem találtak be. A felcsúti csapat pedig mind a hét bajnokiján rendre kapott minimum egy gólt, s kapott gólok terén (13) beérte azt a Kisvárdát, amely a szezon első két körében nyolcszor kapitulált...

Enyhén szólva sincs tehát formában a hazai együttes, amely csapat ráadásul ezen a meccsen nem igazán élvezheti a hazai pálya előnyét, hiszen a Vidinek is ez az átmeneti otthona a fehérvári csapat stadionépítési munkálatai miatt.

A kéthetes szünetben ugyan a PFLA pont a hétvégi ellenfelétől szerezte meg Varga Józsefet, azonban a Vidiben most mutatkozhat be a 2 millió eurót érő Armin Hodzic, illetve a kevesebb, mint két hete igazolt Georgi Milanov, avagy még e tekintetben is a "vendégek" felé billen a mérleg nyelve.

Noha jövő héten már megkezdődik az Európa Liga csoportköre, s a Vidi a BATE Boriszovot fogadja, a mögöttünk hagyott két hétben több kulcsjátékos is ki tudta pihenni magát. Vagyis Nikolics mester borítékolható, hogy a legjobbjait küldi pályára, főleg, hogy ez lesz a főpróbája a csapatnak a fehéroroszok elleni ütközetre. Mindezeken túl az sem mellékes, hogy a "vendégek" győzelmi kényszerben vannak, hiszen nem sikerült nyerniük a nagy rivális Ferencváros otthonában, s kétpontos hátrányban vannak (vesztett pontokat tekintve) az FTC-vel szemben.

A Vidi tehát minden téren a Puskás Akadémia fölé nő perpillanat, avagy nem kérdés, hogy mely csapat a mérkőzés toronymagas esélyese. Szerintünk olyannyira a fehérváriaknak áll a zászló, hogy akár több gólos sikert is arathatnak Nikolicsék szombaton.

  • Tipp: MOL Vidi FC -1 (ázsiai hendikep) @ 1.80    
[2808944] 2018-09-15 17:00:00 Puskás Akadémia - Videoton FCx;
megosztom