Tipp

Sok minden passzol ehhez a tipphez

megosztom

Három nyeretlen csapat van jelenleg a horvát bajnokságban, ebből kettő szombaton egymás ellen meccsel.

Fotó: hajduk.hr

Hat forduló ment le a horvát bajnokságból, ám az ország egyik legnagyobb és legsikeresebb klubja még nem tudott meccset nyerni. Ez a csapat a Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató Hajduk Split, amely tavaly a dobogón végzett, azonban a szezon vége nem sikerült jól, köszönhetően a klub körül kialakult bomlasztó légkörnek.

A splitiek hat kör után (0-4-2) négy ponttal, 6-11-es gólkülönbséggel a tabella 8. helyén tanyáznak, így érthetően óriási csalódás egyelőre a szezon. Viszont azért a sorsolás nem volt éppen egyszerű, hiszen a Lokomotiv Zagreb, az Osijek és a Rijeka is ott volt az ellenfelek között.

Az eredménytelenség miatt a klubvezetés edzőváltásra szánta el magát, így ezen a találkozón már egy korábbi klubikon, Zoran Vulic irányítja a csapatot.

Vulic szerepvállalásától a klub körüli nyomás csökkenését várhatják, hiszen az ő személye a szurkolók szemében elfogadott, márpedig ez a tényező arrafelé elég sokat nyom a latba...

Szóval a Hajduk most új impulzusokat kapott és azt is várható, hogy a szombati meccsen a drukkerek újra a csapat mögé állnak.

A helyzet tehát biztató, hát még ha a soron következő ellenfelet is idevesszük. A Rudes ugyanis totálisan szétesett, a nyáron az egész keret kicserélődött, és jelenleg horvát másod- és harmadosztályú focisták, valamint alacsonyabb ligákból érkező külföldieket alkotják a csapatot.

Az eredményeken ez meg is látszik, nehéz elképzelni, hogy bennmaradjon a gárda az élvonalban, hat kör után (0-1-5) 1 szerzett ponttal és 4-12-es gólkülönbséggel kullog a tabella végén.

Rudes#cro-rudes#5

Bár a kezdeti lendület még valahogy vitte a csapatot, az elmúlt 3-4 hétben már csökkent a motiváció és már a gólszerzés sem nagyon jött össze.

Ilyen előzmények mellett nem vitás, hogy nagyon a Hajduknak áll a zászló. Az edző jól seper effekt most simán bejöhet, hiszen az ellenfél kerete minőségileg nem üti meg a HNL 1. szintjét. A sima hazai szorzója elég alacsony - esetleg egy kombiba elférhet -, de az ázsiai irodák kínálatában azért találtam két játszhatónak tűnő tippet.

 

  • Hajduk Split -1.5@1.84    
     
  • Hajduk Split - Team Totals - Over 2@1.72   

 

[2787626] 2018-09-15 19:00:00 Hajduk Split - Rudesx;
megosztom