Bundesliga

Letérünk a szokásos útról a Bayern rangadóján

megosztom

A Bayern a Kovac-érában is egyre jobban muzsikál, így abban sem vagyunk biztosak, hogy a Leverkusen méltó ellenfél lesz.

A német élvonal szombati játéknapjának legnagyobb meccse egyértelműen a zsinórban hat Salátástálat begyűjtő Bayern München és a Bayer Leverkusen találkozója. A válogatott szünet után visszatért mindenki klubjába, ám a kéthetes pauzát nem egyszer meglepetéseredmény követi.

1x2     
Bayern München Döntetlen Bayer Leverkusen
1.20 7.00 13.00

A Leverkusen rémálomba illő startot vett a 2018/19-es szezonban, eddig kettőből kettő zakó a mérleg – a Gladbach és a Wolfsburg verte őket. A komoly fiatal tehetségekkel tűzdelt csapatra piszok nehéz folytatás vár, hiszen a Bayern Niko Kovaccsal az élen sem vett vissza a tempóból és ezidáig minden fronton tisztesen helyt áll. A küldetés persze nem lehetetlen, de a bukik által kiszabott oddsok nagyjából jól tükrözik annak nehézségét. Heiko Herrlich mester alatt könnyen megrezeghet a kispad, ha újfent nem sikerül a tisztes helytállás, főleg ha a tavaly kupameccshez hasonló (6-2) óriási pofonba szaladnak.

Visszatértek a nagyágyúk. fotó: fcbyern.de

A Bőrnadrágosok eddigi két bajnokijukon egyaránt hármat vágtak és igaz, hogy a nyitómeccsen még kicsit döcögött a gépezet, a Stuttgartot már jóval könnyebben tudták verni. Ráadásul saját közönségük előtt jellemzően még jobban megy nekik – a tavalyi szezonkezdet óta lejátszott 18 meccsből 15-öt megnyertek, 11-et ráadásul úgy, hogy legalább négy gól esett az aktuális meccsen. A hangulat persze adott, hiszen évek óta nem esett meg, hogy nem telt házas mérkőzés lett volna az Allianzban.

[2803714] 2018-09-15 15:30:00 Bayern München - Bayer Leverkusenx

Ami tetézi a bajt leverkuseni részről, hogy idegenben pocsékul megy a csapatnak – legutóbbi öt túrájukból négyszer még a lőlapra sem tudtak feliratkozni. Ez pedig a válogatott védelemmel rendelkező, ismét egészséges Neuert a kapufái között tudó Bayern ellen különösen nehéz lesz.

A liga évek óta legjobb csapata különösen otthon erős, tehát aligha lehet más kilátásban, mint egy újabb kényelmes győzelem. A nagy kérdés csak az, hogy a Leverkusen úgy kap ki, hogy betalál, vagy úgy, hogy nem. Mivel határeset ez a döntés így inkább a gólszámmal kombináljuk a bajor sikert.

Érdekességek

A Bayern München döntetlen nélküli sorozata 12 meccs óta tart.

A Bayern München legutóbbi 12 meccsén legalább 2.5 gól született.

A Leverkusen döntetlen nélküli sorozata 3 meccs óta tart.

 

  • 3.5 gól fölött és Bayern @2.10    
     
[2803714] 2018-09-15 15:30:00 Bayern München - Bayer Leverkusenx;
megosztom