Angol foci

Birminghami rangadó a másodosztályban - íme a tippünk

  • varin
megosztom

Az egykoron szebb napokat megélt Birmingham és WBA randevúja nyitja a hetedik játéknapot a Championshipben.

   
Birmingham Döntetlen WBA
3.60 3.30 2.25

Hat forduló elteltével még három nyeretlen csapat található a Championshipben, melyek közül az egyik, a Birmingham városi rangadón a WBA-t fogadja a St Andrew's-ban. A vendégek remek formában, a PL-be visszajutást megcélozva kezdték el a szezont, utolsó hat meccsükből ötöt is behúztak, így nem csak az oddsok miatt lehet mondani, hogy Gayle-ék favoritjai a derbinek.

A hazaiaknál uralkodó kedvezőtlen viszonyokról már többször is beszámoltunk, Garry Monk csapata alig-alig tudott játékosokat igazolni a nyári szünetben az anyagi helyzet miatt. Ez meg is látszott eddig a teljesítményen, hiszen hat meccsen mindössze négy pontot szereztek és ami még aggasztóbb, csupán négy gólt szereztek.  Noha hazai pályán még veretlen a gárda, a WBA azért erősebb csapatnak számít jelenleg, mint a QPR, a Swansea vagy a Norwich.

Birmingham City#england-birmingham_city#5
West Bromwich Albion#eng-west_bromwich_albion#5

A mérkőzésre mindkét csapat gyakorlatilag a legjobb keretével készülhet, sérült csak a hazai oldalon van, de David Davis idén még egyszer sem volt hadra fogható.

Ami a vendégeket illeti, a forma bizakodásra adhat okot, hiszen az első két nyeretlenül megvívott meccset követően a gárda csak a Middlesbrough vendégeként maradt alul, egyébként öt meccsen 16 gólt szerezve menetelnek Barnesék a Premier League felé. A Baggies teljesítménye elsősorban a kiváló támadójátéknak köszönhető, Jay Rodriguez és Dwight Gayle hamar megtalálták a közös hangot.

Fotó: Pariuri

Várhatóan parádés hangulat és pattanásig feszült 90 perc vár a szurkolókra, hiszen 2011 óta nem találkoztak bajnoki mérkőzésen a felek. A hazaiaknak muszáj lenne elkezdeniük a kapaszkodást, míg a vendégek a válogatott szünetet követően is folytatnák jó formájukat, így a motiváció egyik esetben sem lehet kérdéses.

Noha a City támadósora borzalmasan gyenge, a védelmük viszont egészen jól teljesít, hiszen mindössze három csapat kapott náluk kevesebb gólt, azonban most egy ligaelit támadósorral találkoznak. Mindenképpen óriási meglepetés lenne, ha Morrisonék mostani ellenfelüket is le tudnák nullázni, így nem is kérdés, hogy az esélyek inkább a vendégek sikerének irányába mutatnak. A közel kétszeres szorzó már csak azért is kitűnő az ázsiai hendikepes tippünkre, mivel ha döntetlennel zárul a mérkőzés, tétünk fele akkor is visszajár.

hatharom.com
West Bromwich -0.25 AHC
bet365 @1.93
[2791397] 2018-09-14 20:45:00 Birmingham City - West Bromwich Albionx;
megosztom