Bundesliga

A múlt alapján kiszakadhat a gólzsák Dortmundban

megosztom

A Darazsak legutóbb 21 meccsükön betaláltak otthon a Frankfurtnak és történelmük során csak egy alkalommal 0-0-áztak.

A Bundesliga harmadik fordulóját remek kis összecsapás nyitja, mégpedig a bajnoki címre hajtó Borussia Dortmund meccsel a Német Kupa-címvédő Eintracht Frankfurttal. A párosítás múltját vizslatva arra jutottunk, hogy a gólok szinte garantáltak, nézzük most meg, hogy miért.

Hasonló katarzist várnak a szurkolók, mint a tavalyi 4-3 alkalmával. fotó: bvb.de

A Darazsak eltökélten érkeznek vissza a nemzetközi szünetről, hogy kijavítsák a csalódást keltő Hannover elleni 0-0-át. Szurkolóik az előzetes infók alapján a pályán köszönthetik a nagy szerzemény Paco Alcácert és a vb-bronzérmes Axel Witselt is, ám fiatal talizmánjuk, Christian Pulisic játéka kérdéses.

1x2     
Borussia Dortmund Döntetlen Eintracht Frankfurt
1.44 4.75 7.00

A statokat böngészve láthatjuk, hogy a Signal Iduna Park szinte bevetetlen erőd az ellenfelek számára – a fekete-sárgák az utóbbi 11 meccsükön csak egy vereséget jegyeznek itt hét győzelem és három remi mellett. A Frankfurt ráadásul hajlamos szenvedni az úton – a tavalyi kiírás utolsó hét túráján egyaránt zakóztak, igaz, a 2018/19-es szezont a Freiburg otthonában győzelemmel nyitották.

[2803715] 2018-09-14 20:30:00 Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurtx;5
A Dortmund történelme során egy csapatot sem vert el annyiszor, mint a Frankfurtot – eddig 43-szor diadalmaskodtak fölöttük. A gólkülönbségük is ellenük a legjobb, +47!

Külön érdekesség, hogy a Darazsak a legutóbbi 24 pénteken lejátszott meccsükön egyszer sem kaptak ki (17 győzelem, 7 döntetlen) – igaz a Frankfurt is hasonlóképp van, de a széria csak 11 meccses.

A kezdők pénteken várhatólag az alábbiak alapján alakulnak majd.

Az ellenfél mesterének, Adi Hütternek amúgy is nehéz feladatát tetézi, hogy krízishelyzet áll fenn a védelemben. Az hagyján, hogy Timothy Chandler hosszú kényszerpihenőjét tölti, de a Werder ellen elvesztették Carlos Salcedót és Jetro Willemset is, helyükre így kevésbé tapasztalt társak kerülhetnek.

Különösen veszélyes ez, főleg, hogy a gólokat eddig is párosával szedték be a Dortmund ellen. Utóbbi négy egymás elleni párharcukon egyaránt minimum kettőt kaptak és a megerősített hazaiak újfent hasonlót produkálhatnak, így az alábbi tippet bombázzuk a meccsre.

 

  • Borussia Dortmund és felett 2.5 @2.00    

 


[2803715] 2018-09-14 20:30:00 Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurtx;
megosztom