Profi boksz

Vajon bejön ez a 9-szeres szorzó az év meccsére?

  • ivan
megosztom

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik meg az év meccsének kikiáltott összecsapást, amelyen Gennagyij Golovkin és Canelo Saúl Álvarez lép kötelek közé.

A nevadai gála iránt óriási az érdeklődés, már csak azért is, mert a mérkőzést számos botrányos eset kísérte és előzte meg. Például a két klasszis bunyós tavaly szeptember már egyszer összecsapott a világbajnoki övért, ám akkor általános közvélekedés szerint a botrányos pontozás végül döntetlent hozott ki. Ez egyben azt is jelentette, hogy Golovkin megtarthatta a Boksz Világtanács (WBC), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-övét is.

Az gyorsan eldőlt, hogy lesz visszavágó, ám az eredetileg május 5-ére tervezett ütközet elmaradt, mert Álvarezt doppingvétségen érték, amiért a nevadai sportbizottság augusztus végéig eltiltotta. A meccsre így végül most szombaton kerül sor.

Az első meccs nagyon szoros csatát és döntetlen eredményt hozott

Ahogy az a profi bokszban lenni szokott, mindkét játékos rendkívül magabiztosan nyilatkozott a saját esélyeiről. A paprikás hangulat garantált lesz, hiszen a két öklöző és a menedzsmentek nagy nehézségek árán tudták tető hozni a visszavágót.

A kazah Golovkin - aki sokak szerint megnyerte a tavalyi meccset - élete legnagyobb mérkőzésének nevezte a szombatit, és hozzátette, hogy egyértelműen győzelemre készül.

„Mindent le akarok verni Álvarezen. Verekedni akarok vele és megbüntetni mindazokért, amit ő és a csapata csinált. Szét fogom verni és helyreteszem őt és az embereit is. Senki nem tudja, hogyan végződik majd az összecsapás, de egy biztos: itt senki nem fog senkinek kezet nyújtani és gratulálni" - idézi a profiboksz.hu a profiként még veretlen címvédőt, akinek sikerére 1.63-as szorzót kínál az Unibet.

A mérkőzést az Unibet live stream-en élőben közvetíti!

A mexikói Álvarez 8 évvel fiatalabb Golovkinnál, ennek ellenére 13-mal több mérkőzése van a profik között, ráadásul olyan nagyágyúk ellen is szorítóba lépett már, mint Cotto, Mayweather, Amir Khan, Julio Chavez és ugye Golovkin. A 28 éves mexikói 49-1-2-es mutatója szenzációsnak mondható, az egyetlen veresége Floyd Mayweather ellen esett meg, ami azért benne volt a pakliban.

"A legelejéből kiütésre fogok menni, így akarok győzni. Egy nagyon nagy meccset akarok csinálni szeptember 15-én és minden kétséget kizáróan igazolni, hogy én vagyok a legjobb középsúlyú a világon. Az első összecsapás világosan megmutatta számomra, hogy mi működik Golvkin ellen és mit kéne máshogy csinálnom. Sok dolgot tapasztaltam, például, hogy képes vagyok megfogni Golovkint, kárt tudok tenni benne, ki tudom ütni. Az első mérkőzésünk volt számomra az első olyan alkalom, amikor már teljesen 160 fontban bunyóztam. Nyilván alkalmazkodni kellett, de most már biztosabb vagyok magamban és tudom, hogy mit kell tennem a visszavágón.” - így Álvarez, aki underdognak számít a bukiknál, hiszen sikere 2.32-es oddsot fizet.

A profi karrierek számokban
  Meccs GY V D KO
Álvarez 52 49 1 2 34
Golovkin 39 38 0 1 34

A netes bukiknál természetesen egészen széles választék között választhatnak a fogadók, az egyik legnagyobb kérdés persze, hogy vajon végig megy a 12 menet avagy sem. Az erre vonatkozó opció szorzói között akadnak eltérések a bukik között, de mindenhol az 'igen' a favorit opció, amelyre a bet365-nél 1.50-es szorzóval fogadhatunk.

A fenti kis táblázatból ugyanakkor látszik, hogy mindkét bunyós nagy ütőnek számít és rengeteg a KO-s győzelmük, a tavalyi meccsük bíráskodása után pedig érthetően mindketten inkább a biztosra mennének

Ha nem megy végig a 12 menet, az már egész komoly kasszát hozhatna, hiszen erre a kimenetelre 2.50-es szorzóval fogadhatunk.

Álvarez kiütéses sikere tartogatja talán a legnagyobb értéket, bár Golovkint még legyőzni sem sikerült senkinek, nemhogy kiütni.

Ugyanakkor a kazah 36 évesen már túl van a zeniten, Álvarez pedig nagyon elszántnak tűnt, a szakértők szerint azonban Golovkin valamivel esélyesebb, ráadásul ő a címvédő, amit azt jelenti, hogy a pontozásos vereségéhez nagyon meg kell őt vernie a kihívónak.

Az kevésbé valószínű, hogy az első meccshez hasonlóan ezúttal is döntetlent hozzanak ki a pontozók.

Mérkőzés eredménye - 5 esélyes    
Golovkin KO-val, TKO-val vagy kizárással 3.25
Golovkin döntéssel vagy technikai döntéssel 3.00
*Álvarez KO-val, TKO-val vagy kizárással 9.00
Álvarez döntéssel vagy technikai döntéssel 3.00
Döntetlen vagy technikai döntetlen 16.00
megosztom