Tenisz

Itt vannak az oddsok a magyar-cseh DK-találkozóra

megosztom

Kijöttek az oddsok a pénteken kezdődő Davis Kupa-meccsünkre, a tartalékos magyar csapattól bravúr kellene a győzelemhez.

A magyar Davis Kupa-csapat két éljátékosa, Fucsovics Márton és Balázs Attila nélkül fogadja Csehországot a Világcsoportban maradásért sorra kerülő budapesti mérkőzésen. Fucsovics a szövetséggel kialakult vitája, Balázs pedig egy sérülés miatt mondta le a szereplését, így viszont két fiatal, a 20 éves Valkusz Máté és a 18 esztendős Piros Zsombor játssza majd az egyes mérkőzéseket.

Fotó: huntennis.hu

Köves Gábor szövetségi kapitány úgy látja, sikerült jól felkészülniük a mérkőzésre, amelynek szerinte a magyar csapat számára van nagyobb tétje. „Ha nyernénk, jövőre kiemeltként léphetnénk pályára a Világcsoportban, s a másik tizenkét csapat közül kapnánk ellenfelet” – hangsúlyozta.

A csehek Tomás Berdych nélkül érkeztek a magyar fővárosba, de Lukas Rosol és Jíri Vesely révén két ismert és rutinos teniszezővel állnak majd fel egyesben, vagyis egyértelműen a vendégek ennek a párharcnak a favoritjai.

Az első meccset pénteken 15 órától Piros Zsombor (419.) és Jíri Vesely (91.) vívja majd, az oddsok alapján pedig a cseh versenyző győzelmére lehet számítani. Az igazsághoz hozzátartozik ugyanakkor, hogy Vesely több, mint egy hónapja nem játszott tétmérkőzés ágyéksérülése miatt, de saját bevallása szerint 110 százalékos állapotban van.

Vesely győzelmére 1.33-as oddsot kínál a    , míg a cseh fiú 3-0-s sikere  2.50-es szorzón fogadható.

 

A játéknap második találkozóján már kiegyenlítettebbek az oddsok. A világranglista-271. Valkusz Máté a rangsorban közel 100 hellyel előtte álló Lukas Rosol (185.) ellen ragadhat ütőt, a bukik szerint pedig teljesen egyformák az esélyek, hiszen mindkét játékosra 1.83-as szorzót kínálnak. Bár Valkusznak ebben az évben voltak említésre méltó győzelmei, Rosol egy rutinos rókának számít, ráadásul kifejezetten szereti a Davis Kupa-meccseket. 

 

Mit gondoltok, lesz esélyünk a pénteki egyesekben?

 

megosztom