NFL

Bosszúra esküdtek a Hollók - speciális tipp a Bengals-Ravens csúcsderbire

  • varin
megosztom

Csoportrangadóra kerül sor az AFC-ben, a remekül kezdő Bengals a Ravens csapatát látja vendégül.

Péntek hajnalban megkezdődik az NFL második hete, amelyet egy igen paprikás és izgalmas találkozó nyit, a Baltimore Ravens a Paul Brown Stadiumba látogat. A Bengals és a Ravens is csodálatosan kezdte a szezont, így aligha lesz unalmas és feszültségektől mentes az AFC North csoportrangadója.

Különösen azért, mert tavaly december 31-én éppen a Bengals volt az, amely elütötte Flaccóékat a rájátszástól, hiszen a már tét nélkül játszó Andy Daltonék győzni tudtak Edgar Allan Poe városában, elütve ezzel a Hollókat a rájátszás lehetőségétől.

Mindkét csapat és irányító remekül kezdte az évet, a Cincinnati az Indianapolis otthonában tudott nyerni, míg a Baltimore egy laza 47-3-as gyepálással küldte haza azt a Buffalót, amely tavaly éppen a Baltimore helyét vette át a playoffban. Mindkét irányító remek munkát végzett, Flacco 3 TD mellett 0 interceptiont dobott, míg Daltonna 2/1 az aránya, de mindössze 7 rossz passza volt a teljes mérkőzésen.

További NFL-tippekért látogasd meg a Logibet-et, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő minden tippmester minden tippjére egy hónapig!

Noha a szakértők a szezon előtt kicsit leírták az ohiói gárdát, az Indy ellen megmutatták, ütőképes támadósoruk van és ha Dalton nem rezel be a tét súlyától, közel ligaelit irányítóról beszélünk esetében. Jó hír ráadásul a csíkos mezes csapat szurkolóinak, hogy Joe Mixon maga mögött hagyta a sérüléseket és a Colts ellen 95 futott és 54 elkapott yarddal jelezte, nem volt véletlen a bizalom, amelyet megkapott Marvin Lewis mestertől, ügyes-bajos dolgai és balhéi ellenére.

"Remekül kapta el a labdákat, remekül futott, nagyon jól érezte, mikor hova kell helyezkednie. Úgy vélem, akár 22 labdacipelése is lehet egy meccsen" - mondta Lewis Mixonról.

Ami a másik oldalt illeti, ha csak a múlt hetet nézzük, nem nehéz megválaszolni, hogy vajon elit QB Joe Flacco vagy sem. Az irányító kiválóan kezdte a szezont, az első meccsén pedig a legfontosabb elkapóit, Senadet, Brownt és Crabtree-t egyaránt megajándékozta egy-egy touchdownnal. Flacco statisztikái a Bengals ellen azonban közel sem olyan fényesek. Egyrészt 19 meccsből csak 9-et tudott megnyerni (úgy, hogy a bajnoki címet követően ez a mérleg 3-7, másrészt a 72.3-as QB-rating sem éppen acélos.

   
Baltimore Ravens Cincinnati Bengals
1.95 1.86

Nehéz lenne győztest hirdetni, hiszen hiába kezdett favoritként a Ravens a bukiknál, most már a Bengals szorzója az alacsonyabb. A 45-ös határ is igencsak jól van belőve, számíthatunk arra, hogy akár az 50 pontot is megugorják a csapatok. Meglepő lenne, ha bármelyik csapat is simán bedarálná a másikat, nem szabad kiindulni abból, hogy a Baltimore mennyire szétkapta az előző héten a borzalmas Bills csapatát.

A szoros meccs akár sok futójátékot is hozhat magának, Joe Mixon körül pedig most elég nagy a hype, hogy bebizonyíthassa, igazak AJ Green szavai, vagyis van olyan jó futó, mint Le'Veon Bell vagy Todd Gurley. Mixon tavaly 18 alkalommal futott a Ravens ellen (úgy, hogy Bernard-nak is volt 10 carryje) és amikor kezdőként számolnak vele, többnyire megugorja a bukik által megszabott határt.

hatharom.com
Joe Mixon futási kísérletei: 16.5 felett
bet365 @1.80
megosztom