Nemzetek Ligája

Most kell rommá bombázni Izlandot?

  • varin
megosztom

Belgiumot fogadja a skandináv gárda, az előjelek viszont finoman szólva is gyászosak a szigetlakókra nézve.

Fotó: Marca

Kedden este bemutatkozik a Nemzetek Ligájában a vb-bronzérmes Belgium is, Roberto Martinez fiainak Izlandon van jelenésük. A belgák továbbra is csúcsformában, Izland viszont egy teljes éve gyengélkedik. Csak az a kérdés, mennyivel nyernek a Lukakuék?

   
Izland Döntetlen Belgium
10.00 5.60 1.34

Igaz, hogy erős csapattal, de különösebb erőlködés nélkül lőtt egy laza négyest a belga csapat Skóciában, amellyel tovább folytatják remek szériájukat. Mióta Roberto Martinez átvette a csapat irányítását, a gárda mindössze két vereséget szenvedett el és az öt döntetlen mellé 21 győzelmet gyűjtöttek be. Igaz, az egyik vereség nagyon fájhat nekik, hiszen a vb-elődöntőben a későbbi győztes franciák ellen szenvedték el úgy, hogy előtte Brazíliát is legyőzték.

Martinez természetesen nem tartalékol, a Vörös Ördögöktől megszokott 3-4-3-as felállás lehet ismételten a nyerő és a spanyol mester kellemes gondokkal küzd, hiszen a skótoknak kétszer betaláló Michy Batshuayit kell a padon hagynia, míg Lukaku mellett Mertens és Eden Hazard kezdhet. A keret mélységéről árulkodik, hogy Chadli, Witsel, Meunier és Alderweireld sem kezdett pénteken, így a csapat egy részének még csak a fáradtsággal sem kell megküzdenie.

Izland#iceland-iceland-8536#5
Belgium#bel-belgium#5

Az izlandiaknál már erőteljesen más a helyzet, a sikeres vb-selejtezőket követően a csapat folyamatosan bukja a meccseit, a mérlegük úgy 2-3-7, hogy csupán Indonéziát tudták legyőzni kétszer, gólt viszont a többi meccsen átlagban 2,5-et kaptak.

A legnagyobb pofonba éppen a múlt héten szaladtak bele, hiszen Svájcban kaptak egy hatost, egy olyan válogatottól, amelynek azért nem annyira erősség a góllövés.

[2710684] 2018-09-11 20:45:00 Izland - Belgiumx

Erik Hamren mesternek több sérülttel is meg kell birkóznia, Gudmundsson, Gunnarsson és Finnbogason is kimaradt a keretből, ráadásul a 0-6 után várhatóan több személyes változást is eszközölhet a mester.

Nyilván felesleges lenne kizárólag a korábbi mérkőzésekből kiindulni, de a frissebb belga csapat többet is pihenhetett a találkozóra egy nappal és az nem is kérdéses, mekkora differencia van a felek között. Az egál hendikepet -1.5-ön húzták meg a bukmékerek, míg egy háromgólos belga győzelem már közel 4-szeres pénzzel kecsegtetne.

Valóban csak az a kérdés, hogy mekkora hendikepet merjünk bevállalni?

Oddsok a belga hendikepre
   
Belgium -1.5 @1.95
Belgium -2.5 @3.55
Belgium -3.5 @7.50
Belgium -4 @17.00
[2710684] 2018-09-11 20:45:00 Izland - Belgiumx;
megosztom