NFL

Melyik újonc főedző veszíti el előbb a szüzességét?

megosztom

Hét gárda vágott neki új vezetőedzővel a szezonnak, ám közülük egyik szakember sem jegyzett győzelmet az első héten.

0-7. Így kezdték az újonc irányítók a 2018/19-es NFL-szezon alapszakaszát. A Matt Patricia, Steve Wilks, Frank Reich, Matt Nagy, Jon Gruden, Pat Shurmur, Mike Vrabel hetesfogat rögtön bekerült a sportág történelemkönyvébe, hiszen átadták a múltnak a 2001-ből származó 0-6-os rekordot.

A New Englandnél nem ilyen meccsekhez volt szokva Matt Patricia. - Fotó: NFL

A leginkább az a Matt Patricia égett meg, aki 13 évig szolgálta a New England Patriots csapatát, ahol ez idő alatt három aranygyűrűt is nyert. Érett már a karmesteri pálca, amit Detroitban kínáltak a 43 éves szakembernek. Patricia azonban aligha ilyen bemutatkozásra számított, csapata ugyanis saját közönsége előtt teljesen leszerepelt és 48-17-es vereségbe nézett bele a New York Jets ellen. A Detroit a második héten az egyre jobban festő San Francisco 49ers otthonába látogat, ahol nagy valószínűséggel a hazaiakat hozzák majd ki favoritnak az irodák. 

Az Arizona újonc vezetőedzője, Steve Wilks sem lehetett túlságosan elégedett a látottakkal, miután a csapata hazai pályán csak 6 pontra volt jó a Washington ellen, míg a vendégek 24-et pakoltak fel a táblára. Wilks sem biztos, hogy elveszíti a szüzességét a második héten, ugyanis a Super Bowl-esélyes Los Angeles Ramshez utaznak. 
 

NFL-TIPPEKÉRT LÁTOGASS EL A PARTNEROLDALUNKRA, A LOGIBET.COMRA!


Az előző idényben a Philadelphia támadó koordinátoraként SB-t nyerő Frank Reich Indianapolisban vette át az irányítást. A Coltsnál sok a kérdőjel, így nem is számított meglepetésnek a Cincinnati elleni 11 pontos veresége. Reich tanítványai Washingtonba sem favoritként utaznak, a hazaiakat -5.5 pontos esélyesnek vélik Las Vegasban.

Más értelemben, mint Patricia, de szintén fájó vereséget szenvedett Matt Nagy és a Chicago Bears. A Macik ugyanis 20-0-ra vezettek az ősi rivális Green Bay ellen, de nem sikerült megtartaniuk az előnyüket. Némi túlzással Nagynak rögtön szobrot állítottak volna a Soldier Field előtt, ha egy Packers elleni bravúrral mutatkozik be. A Chicagónak viszont jók az esélyei a gyors javításra, miután az MNF keretén belül a Seattle-t fogadja és -3 pontos favoritnak számít a   -nél. 

Mik a céljaid, Jon? - Fotó: NFL

A leginkább megosztó újonc vezetőedzőnek egyértelműen Jon Gruden számít, aki sokak szerint inkább romboló hadműveletet folytat Oaklandben, mintsem építőt. Ez meg is mutatkozott az első héten, ugyanis a csapata 20 pontos pofont kapott - bár ebben mondjuk semmi meglepő nem volt, ezt mi is megjósoltuk. Gruden és fiai Denverbe látogatnak, ami előzetesen ki-ki meccsnek tűnik. 

Pat Shurmur sem tudott győzelemmel indítani a New York Giants élén, bár ez is várható volt, hiszen a sokkal jobb erőkből álló Jacksonville-t látták vendégül. Az 5 pontos vereség nem olyan vészes, de ettől függetlenül a hétvégén underdognak számítanak a Dallas otthonában. 

Mike Vrabelről nem esett még szó, aki játékosként három Super Bowlt nyert, edzőként pedig viszonylag gyorsan a legmagasabb szintre jutott. Tennessee-ben szavaztak neki bizalmat, de könnyű dolga nem lesz, ha nagyot akar alkotni az első évében. Sérültekkel már most nem állnak jól, így pedig otthon sem biztos, hogy favoritnak számítanak majd a Houston ellen. 

   
  1 2
Houston Texans-Tennessee Titans - -
Indianapolis Colts-Washington Redskins 3.00 1.41
Arizona Cardinals-Los Angeles Rams - -
Detroit Lions-San Francisco 49ers - -
Oakland Raiders-Denver Broncos - -
New York Giants-Dallas Cowboys 2.40 1.62
Seattle Seahawks-Chicago Bears 2.60 1.55
megosztom