Tipp

A BL-főpróbán hendivel nyeretjük a magyar bajnokot

  • ivan
megosztom

Kedden este az Eger csapatát fogadja a MOL-Pick Szeged. Az erőviszonyok alapján nem kérdés a győztes kiléte, de a hendikep határt bemerjük vállalni.

A héten elrajtol a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, vasárnap pedig a MOL-Pick Szeged a Zágráb vendége lesz. Juan Carlos Pastor csapata tehát kedden este hazai pályán a DVTK-Eger ellen tartja meg a főpróbát, az erőviszonyok alapján pedig csak az a kérdés, hogy hány góllal múlja felül a vendégcsapatot.

Fotó: ehfcl.com

A Szeged eddig két találkozót tudott le az NB I-ben, az első körben a Budakalász csapatát 29-20-ra, a második fordulóban pedig idegenben a Balatonfüredet 37-29-re múlta felül.

Az Eger az első körben 12 góllal kikapott a nyáron alaposan megerősített Ferencváros otthonában (30-18), ezt követően azonban óriási bravúrt elérve 25-25-ös döntetlent ért el odahaza a Tatabánya ellenében. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fővárosi találkozón csak 12 játékost tudott benevezni a klub, mivel a nyáron szerződtetett 5 játékos papírjai még nem voltak rendben...

A    -nél tudunk fogadásokat kötni a magyar csapatsportokra, így erre a találkozóra is.

A bukiknál 57.5 gól az over/under határ és 11.5 gól a hendikephatár. Első ránézésre korrektnek tűnik mind a kettő, ám a gólok számát illetően szerintünk nagyobb a bizonytalanság, hiszen a Szeged-Veszprém duó hazai meccseinél nem lehet tudni, hogy a védekezésen vagy éppen a támadáson lesz majd a hangsúly.

Éppen ezért bármikor lehet over és under is a végeredmény, ha a Szeged 35 gól körüli számot produkál, akkor lazíthat is a védekezésén és úgy az Eger is lőhet 25 gól körül, de az is lehetséges, hogy megpróbálják 20 gól környékén tartani az ellenfelet és akkor meg lesz belőle under. Ez egyébként megfigyelhető volt a tavalyi idényben is, ahol Szegeden 32-15-ös, fordított felállásban pedig 24-33-as végeredményt hozott a 60 perc.

Viszont most vasárnap BL-meccs lesz vagyis ez tekinthető főpróbának is. Éppen ezért úgy számolunk, hogy Pastor mester a védekezésben és a támadásban maximális koncentrációt vár el a fiaitól, így pedig a hendire való fogadás tűnik jobb választásnak. A szezon elején vagyunk, ha a forma még nem is 100-as, az erővel és a kondival nem lehet probléma.

Az Eger biztosan lassítani fogja a támadásait, de akkora fizikai fölényben vannak a hazaiak, hogy ez sem biztos, hogy elegendő lesz a kétszámjegyű zakó elkerüléséhez.

A Szeged kerete bivalyerős, hazai pályán játszhat, így félidőnkét a 6 gólos differencia teljesen vállalható. A füredi meccsen nagyon ment a támadójáték, de a közel 30 kapott gól aligha nyerte el Pastor mester tetszését. Itt viszont most nem lesz rohanás, abszolút szegedi dominanciát várunk ezen a meccsen, így ha nem is nagy téttel, de szerintünk érdemes bepróbálni ezt a hendit.

 

  • MOL-Pick Szeged -11.5@1.75    

 

megosztom