Válogatás

Ők öten az NB I legjobb nyári igazolásai?

megosztom

A válogatott szünet miatt rövid pihenőre ment az OTP Bank Liga, így viszont maradt egy kis idő megnézni melyek voltak a legjelentősebb igazolások a nyáron.

Fotó: vidi.hu

 • Armin Hodzic (MOL-Vidi) - támadó, 23 éves, piaci értéke 2 millió EUR

Bár még egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára, az NB I történetének valaha volt legdrágább igazolásának helye van egy ilyen listán. A 23 éves bosnyák Armin Hodzic a Dinamo Zagreb csapatát hagyta ott a Vidi kedvéért, a Transfermarkt adatai szerint pedig a fehérváriak 2,4 millió eurót fizettek érte a horvát klubnak. Hodzic karrierjében még sok lehet, így mindenképp üdvözölendő, hogy nem kiöregedett sztárocskát, hanem fiatal, agilis támadót szereztek meg Kovács Zoltánék.

Hodzic a tavalyi szezonban csak cserecsatár volt a Dinamóban, előtte két szezonon keresztül azonban alapember volt és 29 gólt lőtt a HNL 1-ben. Ígéretes igazolásnak tűnik, de persze majd a pályán mutatott teljesítményével szolgálhat rá erre a jelzőre.

 

 • Ivan Petrjak (FTC) - szélső, 24 éves, piaci értéke 2 millió EUR

 

A Fradi a nyáron nem tudta megtartani Josep Paintsilt, aki gyorsaságával és kiváló rúgótechnikájával egyértelműen kiemelkedett az NB I-ből. A zöld-fehérek azonban a Sahtar Donyecktől kölcsönvették Ivan Petrjakot, aki az első pár mérkőzés alapján minőségi erősítést jelent. Petrjak 24 éves, piaci értéke 2 millió euró körül mozog, játéka alapján rá is szolgált erre az összegre. Az ukrán szélső rendkívül gyors és agilis és bár a kapu előtt sokszor bizonytalan, 7 meccsen már három gól így is összejött neki. Rebrov mester érkezésével pozíciója még szilárdabb lehet a csapatban, szerintünk könnyen összejöhet a 10-15 gól is neki, annak ellenére, hogy akadnak még gólvadászok a Fradi keretében.

Fogadj az Unibeten az NB I győztesére és markold fel a 20.000 HUF kezdőbónuszt!

 • Davide Lanzafame (FTC) - támadó, 31 éves, piaci értéke 1,5 millió EUR

Az egyik például Davide Lanzafame, aki a tavalyi kiírás gólkirályaként érkezett az Üllői útra. Az olasz csatárért a Transfermarkt szerint 700 ezer eurót csengetett le a Fradi, a 31 éves támadó pedig igyekszik is megszolgálni az árát. Az EL-selejtezőben nem sokat mutatott, az NB I-ben is döcög a szekere, de három gól már van a neve mellett. Ha Lanzafame megszokja a közeget, képes lehet megismételni a tavalyi termését is, így az ő csapatváltása mindenképpen a nyár egyik nagy slágere volt.

 

 • Georgi Milanov (MOL-Vidi) - középpályás, 26 éves, piaci értéke 1,5 millió EUR

Georgi Milanovot is úgy raktuk rá a listára, hogy még nem lépett pályára a Vidiben, de pedigréje alapján bőven beférhet a legjobb transzferek közé. A 40-szeres bolgár válogatott középpályás szabadon igazolgató játékosként került Fehérvárra, ahol pletykák szerint évi 480 ezer eurót fog majd keresni. Milanov az elmúlt két szezont a CSZKA Moszkvánál töltötte, de nem igazán tudott alapemberré válni, így 26 évesen úgy gondolta, hogy a Vidivel lesz lehetősége előrelépni.

A nemzetközi rutinnal jócskán rendelkező Milanov szolgálataira a nemzetközi terepen lesz majd igazán szüksége a piros-kékeknek, de mivel azon a pályarészen elég erős a Vidi kerete és nagy a konkurencia, ha nem teljesít jól, Nikolics nem lesz szívbajos mellőzni őt.

 

 • David N'Gog (Honvéd) -  támadó, 29 éves, piaci értéke 350 ezer EUR

Ha egy csatár három szezont le tud húzni a Liverpoolban és ez idő alatt több, mint 60 PL-meccsen pályára is lép, akkor valószínűleg tud valamit. David N'Gog ismert alakja volt a nemzetközi topfocinak, azonban folyamatosan sérülései miatt végül nem futotta be azt a karriert, amit jósoltak neki. A 29 éves csatár a Ross County csapatától érkezett a Honvédhoz, ahol első meccsén csereként beállva meg is szerezte első gólját. A francia játékos fizikai állapota nincs még a megfelelő szinten, így Supka Attila is igazán a tavaszi szezonra várja tőle a jó játékot.

Ha N'Gog tényleg szeretné még focizni és sikerül beilleszkednie Kispesten, akkor bizony üde színfoltja lehet a magyar bajnokságnak. Lanzafame esetében már láthattunk egy hasonló "feltámasztást" a Honvédtól, könnyen lehet, hogy az exliverpooliből is gólkirály-jelöltet faragnak.


Az OTP Bank Liga 2018/19-es idényének átigazolási szezonjának számai a Transfermarkt.de adatai alapján.

 • 155 játékos hagyta el az NB I-es klubját, összesen 1 500 000 euró összegért, ami azt jelenti, hogy egy játékosért átlagosan 9700 eurót kaptak a klubok.
   
 • Az érkező oldalon 145 játékost találunk, összesen 4. 085 000 euró értékben, vagyis egy focistáért átlagosan 28 ezer eurót csengettek ki a csapatok.
   
 • Az összmérleg így nagy mínusz lett, ezen a nyáron 2 585 000 euróval költöttek többet a klubok, mint az eladásokból befolyt bevételek. Persze ez az egész bajnokság átlagát jelenti.

 

Az OTP Bank Liga 12 csapatának piaci értéke jelenleg 94,48 millió euró, amivel az európai bajnokságon között a 28. helyen foglalja el a magyar élvonal. A környező illetve régiós országok közül megelőzzük Szlovákiát, Szlovéniát, Boszniát, Albániát, de jócskán le vagyunk maradva Horvátország, Szerbia, Lengyelország és Ukrajna mögött.

Szerinted ki nyeri az NB I 2018/19-es szezonját?x;
268681
megosztom