Tipp

Erős tippet találtunk a Nemzetek Ligájából

megosztom

A Nemzetek Ligája D divíziójában Luxemburg Moldovát fogadja. A két ország futballjának jelene miatt a hazaiakra érdemes fogadni.

Hogy a luxemburgi foci mennyit fejlődött az elmúlt időszakban, azt talán senkinek nem kell külön ecsetelni. Válogatott és klubszinten is egyre jobb eredményeket sikerül elérni, az elmúlt másfél esztendőben a nemzeti csapat értékesebbnél értékesebb sikereket aratott, klubszinten pedig a Dudelange az ország történetének egyik legnagyobb sikerét aratva felkerült az Európa Liga főtáblájára, kiejtve a Legia Varsót és a CFR Kolozsvárt is. Szépen menetelt egyébként a Honvédot búcsúztató Niedercorn is, szóval igazán jó passzban van most a luxemburgi foci.

A miniállam "kiscsapata" jelzőt lassan el lehet majd hagyni, hiszen egyrészt a világranglistán már a 85. Luxemburg, másrészt az elmúlt bő egy évben olyan válogatottakat sikerült legyőznie, mint Albánia, Fehéroroszország, Magyarország vagy Grúzia, de összejött egy döntetlen Bulgária és Szenegál ellen is. Ezen találkozók nagyrésze barátságos keretek között zajlott, de emlékezzünk vissza a saját válogatottunk meccsére, mert bizony egyáltalán nem szerettünk volna kikapni, mégis "sikerült".

Az eredmények nyilván nem a semmiből jönnek. Az országban egyre népszerűbb a futball, egyre jobb szakmai munka folyik és egyre több a légiós is. A Moldova elleni keretben találunk játékost a New York City, a Middlesbrough, a Legia Varsó, a Mainz, a Metz, a Nörkopping, a Sheriff vagy az UFA keretéből is, és ott vannak a hazai bajnokságban játszó, a nyáron az Európa Ligában vitézkedő csapatok játékosai is.

Fotó: magyarfutball.hu

Moldova a világranglistán 90. hellyel (!) tanyázik hátrébb Luxemburgnál, egészen pontosan a 175. helyen pihen. A moldáv válogatott az elmúlt négy évben mindössze négy mérkőzést tudott megnyerni: kétszer győzte le Andorrát, egyszer San Marinót és 2014-ben Szaúd-Arábiát. Ezek mind barátságos meccsek voltak, tétmérkőzésen győzelmet utoljára 2013 októberében Montenegró ellen arattak.

Regisztrálj a Bet365-re és markold fel a 15 000 forintos bónuszt!

A moldáv foci nincs a toppon, az első osztályban a pénzhiány miatt mindössze nyolc csapat játszik, és bár van egy Sherrif Tiraszpoljuk, komoly eredményeket ennek a csapatnak is nagyon régen sikerült elérnie. Sokat elmond, hogy az ország legnagyobb klubja, a Dacia Chisinau nemrég feloszlott, ami jól jelzi a nem túl rózsás helyzetet. A moldáv keretben is találunk persze légiósokat (Rosztov, Cagliari, Hapoel, Torino), de a keret zömét odahaza játszó játékosok alkotják.

Két olyan ország válogatottja játszik egymással, amelynek futballja ellentétes folyamatokon megy keresztül. A luxemburgiak felfelé, a moldávok inkább lefelé szálló ágban vannak.

A két válogatott közös múltja túl sok izgalmat nem ígér, komoly esély van egy kevésgólos, döntetlenközeli eredményre, de a jelen helyzetben és körülmények között a hazaiakra kínált +0-s hendikep - döntetlen esetén a tét visszajár - egy teljesen játszható tippnek tűnik.

 

  • Luxemburg +0 AH@1.75    
[2710785] 2018-09-08 20:45:00 Luxemburg - Moldovax;
megosztom