Forma-1

Vettel így nem győzhet Hamilton ellen - nem is érdemel bajnoki címet a német?

megosztom

Hiába gyors a Ferrari, Sebastian Vettel ismét hibázott és nőtt a hátránya Lewis Hamiltonnal szemben.

Hétvégén Monzában vendégeskedett a száguldó cirkusz, ahol az időmérő alapján minden jel arra mutatott, hogy a Ferrari diadalmaskodik. A maranellóiak azonban hiába indulhattak az első sorból, Sebastian Vettel hibázott az első körben és visszacsúszott, míg Kimi Raikkönen alatt a gumik fogytak el, így végül a Mercedes és Lewis Hamilton örülhetett, aki viszont tökéletes versenyt futott. A két gigász között ezzel 30 pontra nőtt a különbség - amiről Vettel azt mondta, hogy nem a világvége -, míg a konstruktőri versenyben 25 pont a lemaradása a Ferrarinak.

Ez nem az első olyan verseny volt idén, ami a németnek állt, de mégsem tudta igazolni a papírformát.

Hamilton korábbi csapattársa, Nico Rosberg szerint ilyen hibákkal nem lehet a britet legyőzni, a hétvégén pedig egyértelműen Vettel volt a hibás.

„Nem Lewis hibája volt, mert sok helyet hagyott. Semmiért sem lehet hibáztatni. Sebastian túl szélesen hajtott be, belement Lewisba, megpördült, és ezzel vége volt. 100 százalékig Sebastian hibája volt.

Nem győzheted le Lewist a bajnokságban, ha ilyen sok hibát vétesz - ez tény. Meg kell oldania a dolgot. Úgy tűnik, nem tud élni a lehetőségekkel. Sebastian nem lesz világbajnok, ha így vezet. Változtatnia kell. Túl sok hibát vét. Egyik hiba követi a másikat, folyamatosan – ráadásul ő rendelkezik a legjobb autóval.

- olvasható a hu.motorsport.com-on. 

Elég kemény szavak Rosbergtől a honfitársáról, de lássuk be, hogy igaza van. Vettel sokat hibázott már a szezonban és emiatt sok pontot is dobott el magától.

Még hét futam van hátra a szezonból, tehát bőven van esélye a németnek fordítani, ám ehhez fejben sokkal jobban egyben kell lennie és meg kell birkóznia a növekvő nyomással.

Szerinted ki lesz a világbajnok 2018-ban?
Ki lesz a világbajnok?    
Lewis Hamilton Sebastian Vettel
1.53 2.37
megosztom