Bundesliga

A Schalke túl nagy falat lehet Dárdaiéknak, mégis egész jól fizet a hazai

megosztom

A gelsenkircheniek nem kezdték jól a szezont, de a fővárosi csapat ellen javíthatnak. Tedesco ismét a dobogóra hajt.

Bő három és fél hónap kihagyás után a német élvonal visszatér a Veltins Arena közönsége elé is, ahol a tavalyi meglepetéscsapat Schalke a Hertha Berlint fogadja a második forduló zárómeccsén.

1x2      
Schalke Döntetlen Hertha
1.68 3.70 6.16

A hazaiak mestere, a Bundesliga egyik üstökösként csillogó elméje tavaly a dobogó második fokáig vezette fiait és nem esett kétségbe az első fordulóban elszenvedett vereségtől. Bár a Wolfsburg 2-1-re legyőzte őket (a Farkasok azóta a Leverkusen otthonában is nyerni tudtak), a meccs nagy részében jól festett a csapat, azonban a középpályán van tennivaló bőven, miután két alapemberüket (Goretzka, Meyer) is elveszítették nyáron. Az utolsó pillanatban sikerült a Bayernből megszerezni a német válogatott Rudyt, akiben komoly potenciál rejlik, tehát aggodaloma nincs túl sok okuk.

Tedesco persze óva intett a túlzott önbizalomtól és a Hertha erősségeit taglalta a sajtónak. "A Hertha remek előszezonon van túl és jól kezdte a Bundesligát is. Az egyik oka ennek, hogy

Dárdai is háromvédős rendszerre váltott – a Rekik, Stark, Torunarigha trió nagyon masszív és nem enged keresztül sok akciót.

A fővárosi csapatnak azért a szerencsére is szüksége volt a nyitómeccsen elért győzelem alkalmával, hiszen a meccs végső szakaszában kapusuk tizenegyest fogott 1-0-s állásnál. Dárdainak a sérültek miatt is főhet a feje, hiszen sztárjai közül Darida, Leckie, Plattenhardt, Pekarik és Selke is kényszerpihenőn van – szerencséjére utóbbi már szinte 100 százalékos.

Jarstein volt a Nürnberg elleni 1-0 hőse. Fotó: herthabsc.com

Részben a sok kihagyónak köszönhetően került a nyitómeccsen is a kezdőbe a szerbek óriási reménysége, a Liverpoolból kölcsönbe érkező fiatal középpályás, Marko Grujic, akire érdemes lesz külön odafigyelni.

[2803705] 2018-09-02 18:00:00 Schalke 04 - Hertha Berlinx

Egymás elleni meccseiket tekintve a Berlinnek nem sok öröme akadt a gelsenkircheni vizitek során - legutóbbi tíz tétmeccsüket egyararánt elbukták a Veltinsben. Ami még rosszabb, hogy ebből mindössze egy alkalommal tudtak feliratkozni az eredményjelzőre és ezeket a statokat elnézve abszolút hízelgő volt a bukik oddsszabása.

A nyitó érték aztán mélyrepülésbe került a nemzetközi irodáknál, a Schalkére kiszabott 1.85 a    -nél már csak 1.68, ám érték talán még mindig van benne. Dárdaiék igaz, hogy öt meccse veretlenek, de a tétmecseken látszott, hogy a támadások és azoknak az építése még nem elég intenzív, így a hazai közönség által megtámogatott, várhatólag jóval élesebb hazaiak gyűjtehetik be a három pontot.

[2803705] 2018-09-02 18:00:00 Schalke 04 - Hertha Berlinx;
megosztom