Angol foci

Bielsa pihenteti legjobbjait a kupában, de 1.53-ért ezt akkor sem hagyjuk ki

megosztom

A Carabao Cup második fordulójában folytathatja menetelését a másodosztályban listavezető Leeds.

Kedden este a BL-selejtezők árnyékában, az angol ligakupa második fordulójában többek közt két Championship-csapat, a Leeds United és a Preston North End küzd meg egymással az Elland Roadon.

1x2     
Leeds United Döntetlen Preston North End
2.00 3.60 4.00

A másodosztályt vezető United papíron egyértelmű esélyes a továbbjutásra, ám a bukik oddsa indikálja, hogy nem árt óvatosan bánni a párharccal. Az együttes Marcelo Bielsa irányítása alatt szárnyakra kapott és az első kör után, újabb Championship-csapatot ejthetnek ki - a Boltont verték 2-1-re Bamford és Saiz góljaival. A világ legerősebb másodosztályát magabiztosan, négy győzelemmel és egy remivel indították (14-4-es gólarány), legutóbb a Norwich otthonából 3-0-ás eredménnyel hozták el a három pontot.

Ki állítja meg a Bielsa-gépezetet? fotó: Leeds Facebook

A magas szorzóra való magyarázat két faktorból tevődik össze. Egyrészt a Leeds számára a fókusz egyértelműen a bajnokságra helyeződik, hiszen 14 év ínség után a kezdeti sikerek alapján reális esélyük lehet a Premier League-be való visszajutásra. Ez persze nem teljesen azt jelenti, hogy teljesen elengednék a kupát, csak itt jön be a másik fontos tényező, hogy Bielsa mester az első körhöz hasonlóan újfent teljesen felforgatott csapatot küldhet pályára.

Más kérdés, hogy a Preston mesterének is hasonlóak az elképzelései az idei kiírásokkal kapcsolatban - a két taktikus a Carabao első körében összesítve 18 változtatást hajtott végre a felállásokban.

A vendégeket irányító Alex Neil a következőket mondta ezzel kapcsolatban a sajtónak. "A tény, hogy hasonlóan hozzánk, igen komoly rotálást végeztek az előző körben, az, hogy pénteken már bajnokit játszanak egyértelművé teszi, hogy ismét erre van kilátás és, hogy a bajnokság a legfontosabb számukra. (...) Ha megnézzük Bielsa legjobb kezdőjét, láthatjuk milyen rutinos, régóta ott játszó focisták alkotják, de remekül erősítettek melléjük a nyáron.

Jól mutatja a keret mélységét és erejét, hogy megengedhetik azt a luxust, hogy a nemrég 9 millió fontért megszerezett angol csatár, Patrick Bamford csak a padról tud beszállni a meccsekbe.

- mondta Neil, akinek fiai az alsóbb osztályú Morecambét verték 3-1-re két héttel korábban.

Preston North End#england-preston_north_end#5

Egymás ellen mellesleg elég kiegyenlített a két csapat statisztikája, sőt ha nem talált volna magára ennyire Bielsa irányítása alatt a hazai egyesület, joggal aggódhatnának a Leeds szurkolók, hiszen tavaly egy vereség és egy remi jött csak össze a Prestonnal. 

Az örökmérleg 40 meccsen 16-16 győzelmet és 8 döntetlent mutat - legutóbbi 11 meccsükön 8-szor mindketten feliratkoztak az eredményjelzőre.

A hazaira való fogadás szempontjából tehát adódik némi aggasztó előjel, de azáltal, hogy a United az utóbbi hat tétmeccsén egyaránt minimum kettőt vágott az ellenfeleknek, valamint a padja is lényegesen hosszabb, nehéz elképzelni, hogy a Preston jusson tovább kedden este.
 

  • Leeds továbbjut @1.53    

 

[2870038] 2018-08-28 20:45:00 Leeds United - Preston North Endx;
megosztom