Tipp

Megéri befektetni ebbe a 2.20-as szorzójú hosszútávú fogadásba

  • Cesc18
megosztom

Szombaton rajtol a Vuelta, mi pedig a mezőny egyik legjobb hegyi menőjének szavazunk bizalmat.

Hagyományosan a Vuelta zárja a Grand Tour-versenyek sorát, amely szombaton Málagában veszi kezdetét. Egy nagyon nyitott csata előtt állunk, nincs kiemelkedő favoritja a versenynek, nagyjából 6-8 névvel nyugodtan lehet számolni. De ez valahol jellemző is a spanyol háromhetesre, nem véletlenül az elmúlt öt évben öt különböző győztese volt a Vueltának. Nem biztos, hogy ez a sorozat nem szakad meg, miután a 2016-os bajnok Nairo Quintana igen komoly esélyese a címnek, ám a kolumbiainak kőkemény kihívókkal kell szembenéznie. Papíron Simon Yates és Richie Porte a két legnagyobb ellenfele, de mi most egy másik kolumbiaira, Miguel Ángel Lópezre hívnánk fel a figyelmet. 

Az Astana fiatal tehetsége tavaly éppen a Vueltán mutatta meg a tudását, amikor is két hegyi etapon bizonyult a legjobbnak és összetettben a nyolcadik helyen zárt. Akkor már tudni lehetett, hogy idén számolni kell vele, és López nem is okozott csalódást a tavasszal. Az Alpokban erős volt, majd a Giro d'Italián az előkelő harmadik helyen végzett. Az olasz kör után a regenerálódásé volt a főszerep és egészen augusztus elejéig nem versenyzett. Akkor a burgosi körön indult, ahol egy szakaszt nyert és összetettben második lett, tehát jó formában tért vissza.

Ezek után nem kérdés, hogy számolni kell vele, hiszen az egyik legjobb erőben lévő hegyi menő a mezőnyben. Lópeznek fekszik az útvonal, és minőségi segítőkben sem szenved hiányt.

A jó csapat legalább annyira fontos, mint a jó forma. Márpedig López mellett ott lesz a hazai földön tekerő Pello Bilbao és Omar Fraile is, akik nem a legnevesebb segítők, de azért már bőven bizonyítottak. 

Tény, hogy sokesélyes a csata, de a két favorit, Simon Yates és Richie Porte nem volt még dobogós GT-versenyen, utóbbiról ráadásul tudjuk, hogy mennyire peches, gyakorlatilag nincs olyan háromhetes, amit bukás nélkül megúszna. Quintana mellé is lehet kérdőjelet dobni, hiszen hiába az egyik legnagyobb név a mezőnyben, egy csalódást keltő Tour után várja ezt a versenyt. 

López ellen leginkább az időfutam szól, ebben még sokat kell fejlődnie, azonban a hegyekben az egyik, hanem a legerősebb lehet. Éppen ezért szerintünk ugyanúgy ahogyan a Giro-n, most a Vueltán is a dobogón végez.

Vuelta a Espana 2018
hatharom.com
Dobogón végez - Miguel Angél López
@ 2.20    
Fogadási határidő: szombat, 17:25
megosztom