Tenisz

Egy osztrák és egy belga játékosnak szavazunk bizalmat, dupla pénz reményében

  • Cesc18
megosztom

Pénteken a US Open selejtezőjének utolsó fordulós meccseire kerül sor, azaz tét a főtáblára jutás.

Itt kiesni a legrosszabb érzés, hiszen egy lépcsőfok választja el a játékosokat a Grand Slamen való szerepléstől. A 26 éves Lorenzo Giustino nem tapasztalta még meg ezt az érzést, no, nem azért, mert eddig halom számra vette volna sikeresen a selejtezőket, éppen ellenkezőleg, soha korábban nem jutott még el idáig. Most sem ez volt a papírforma, és bár két meccset nyert underdogként, igazán nagy bravúrt nem kellett véghez vinnie. A harmadik kanyarban viszont már fel van adva a lecke az olasznak, hiszen Dennis Novak más kaliber, mint az eddigi ellenfelei.

Novak az Australian Open és Wimbledon után a US Openen is főtáblára juthat. - Fotó: ATP

A fiatal osztrák idén szintet tudott lépni és Melbourne-ben, illetve Wimbledonban egyaránt sikerrel vette a selejtezős akadályt. Sőt, a füves pályás szentélyben egészen a harmadik körig jutott, ahol a korábbi döntős Milos Raonic ellen is szépen helytállt. Novaknak tehát már bőven van tapasztalata a selejtezőket illetően, és egyelőre New Yorkban is rettentően magabiztosan menetel. Sima kettőben intézte el Quentin Halyst, majd Alexey Vatutin legyőzése sem okozott számára problémát. 

Novakot tartjuk a jobb képességű teniszezőnek, a fiatalabb kora ellenére rutinosabb ezen a szinten, így minket meglepne, ha itt borulna a papírforma.

A másik választásunk Ruben Bemelmansra esetett, aki idén szintén nagyszerűen muzsikált a Grand Slam-tornák selejtezőjében. A belga játékos Dennishez hasonlóan, Ausztráliában és Wimbledonban tudott főtáblára jutni, míg Párizsban dogként esett ki a harmadik körben. Ugyan a US Openen eddig nem volt szerencséje a selejtezőkkel, de ettől függetlenül nem kötik rossz emlékek New Yorkhoz sem, hiszen három éve alanyi jogon szerepelt a főtáblán és két bravúrral egészen a harmadik körig ment. 

Eddig nagyon meggyőző volt a héten, két magabiztos győzelmen van túl és Facundo Bagnis ellen is favoritnak számít. Az argentin játékosról éppen tegnapi cikkünkben írtunk, miszerint akár el is vérezhet a fiatal amerikai kihívója ellen. Nem így történt, Bagnis 6-4, 6-4-re nyert, ám messze nem volt ez olyan sima, mint aminek látszik. Az első szettben ugyanis 1-4-ről kellett kapaszkodnia. 

Bemelmans más szint, mint Sebastian Korda volt, a belga sokkal színesebben játszik és nem mellesleg az adogatása is jó fegyvere. Véleményünk szerint, ha nem is lesz egy teljesen egyoldalú meccs, de Ruben megoldja.

hatharom.com
Lorenzo Giustino-Dennis Novak Novak
Facundo Bagnis-Ruben Bemelmans Bemelmans
@ 1.91    
Fogadási határidő: 17:00
megosztom