Magyar válogatott

Dzsudzsák és Nikolics is kimaradt Rossi első keretéből

megosztom

Alig több mint két héttel a férfi A-válogatott első Nemzetek Ligája-mérkőzései előtt Marco Rossi kihirdette első keretét szövetségi kapitányként. Az olasz szakember az általa tervezett, és az ellenfelektől várható játékstílus alapján állította össze a meghívott játékosok listáját, amelyen 23 név szerepel.

Marco Rossi júniusi kinevezése óta figyelemmel kísérte minden olyan játékos szereplését, aki szóba jöhetett a keret összeállításakor - írja az mlsz.hu. A szövetségi kapitány, illetve stábjának tagjai az OTP Bank Liga 2018-2019-es idényének indulása óta minden releváns mérkőzést a helyszínen tekintettek meg, és több külföldön játszó magyar labdarúgó mérkőzésére is ellátogattak, valamint a világ távolabbi pontjain jól teljesítő játékosok mérkőzéseit is követték az internet segítségével.

Kovács István a Vidiben nyújtott teljesítményével kiérdemelte a meghívót / mlsz.hu

A kerettagok szeptember 2-án este találkoznak Telkiben, majd szeptember 7-én pénteken utaznak el a szombat esti, Finnország elleni összecsapás helyszínébe, Tamperébe. Szeptember 11-én, kedden pedig a Groupama Arénában zártkapus mérkőzésen lépnek pályára. 

Ezen tapasztalatok, a játékstílusbeli elképzelések, továbbá az ellenfelek játékának figyelembevételével alakították ki a Finnország és Görögország ellen készülő 23 fős keretet. Mint ismeret, ezzel a két találkozóval kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligájában a magyar válogatott. Az új UEFA-rendszer lényege, hogy a ligákba előzetesen beosztott nemzeti együttesek a barátságos mérkőzések helyett is szorosnak, kiélezettnek ígérkező tétmérkőzéseken szerepelnek, így minden mérkőzés eredménye számít. Az NL egyben kvalifikációs lehetőséget is nyújt a legjobban szereplő együttesek számára. 

A 2016-os magyar részvétellel rendezett Európa-bajnokság egyik hazai selejtezője, a Magyarország–Románia összecsapás után a szurkolók viselkedése miatt az UEFA komoly büntetést szabott ki az MLSZ-re, ennek eredményeként a válogatott zárt kapuk mögött fogadja hazai környezetben első ellenfelét, a görög csapatot.

A felsorolt labdarúgókon kívül a kapusoknál egy, a többi poszton két-két tartalék játékost is megjelölt Marco Rossi. Ők abban az esetben csatlakoznak a kerethez, ha a 23-as keretből valaki sérülés vagy egyéb ok miatt nem tudna a kapitány rendelkezésére állni.

A magyar válogatott kerete
kapusok: Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Kovácsik Ádám
védők: Kádár Tamás, Lang Ádám, Vinícius, Bese Barnabás, Lovrencsics Gergő, Fiola Attila, Botka Endre, Tamás Krisztián
középpályások: Nagy Ádám, Kleinheisler László, Kalmár Zsolt, Kovács István, Pátkai Máté, Nagy Gergő
támadók: Szalai Ádám, Sallai Roland, Stieber Zoltán, Varga Roland, Sallói Dániel, Eppel Márton

"Többször elmondtam, hogy ilyen rövid idő alatt kevés a mozgásterem, ezért alapvetően a korábbi kerettagokra támaszkodom. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban minden olyan játékost figyelemmel követtünk, aki segítségére lehet a nemzeti csapatnak – mondta el az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – "Kiemelkedően fontos volt, hogy az adott játékos mennyire illik bele a taktikai elképzeléseinkbe, melyet természetesen nagyban befolyásol Finnország és Görögország játékstílusa is. Az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy ki milyen fizikális állapotban van, milyen rendszerességgel és mennyit játszik klubcsapatában. Természetes, hogy a Vidi nemzetközi menetelése után például Kovács Istvánnak helye van a keretben, de a fentiek alapján több új vagy visszatérő játékost is behívtam a korábbi alapjátékosok mellé.

Szintén a fenti szempontok alapján nem küldtem meghívót az egyelőre még új csapattal nem rendelkező Dzsudzsák Balázsnak, akivel személyesen is megbeszéltem a jelenlegi helyzetet, ő pedig érveimet – a válogatott érdekeit szem előtt tartva – megértette és elfogadta.

Fontos hangsúlyoznom, hogy annak ellenére, hogy ezúttal nem lesz velünk, továbbra is úgy tekintek rá, mint a nemzeti csapat kapitányára. Sokan talán Nagy Ádám meghívására nem számítottak, hiszen most tért vissza egy sérülést követően. Azonban aki egy Serie A-csapattal készül, ott játszik is mérkőzést, annak fizikai állapotát megfelelőnek tartom arra, hogy a csapat segítségére lehessen."

1x2     
Finnország Döntetlen Magyarország
2.37 3.00 3.25

Rossi első tétmeccsére már lehet fogadásokat kötni. A legtöbb fogadóirodánál nem a mienk az esélyesek, hiszen a bet365 például 3.25-ös szorzót kínál a magyar csapatra.

Mit szóltok a kerethez, hiányoltok valakit?

 

 

 

 

[2710733] 2018-09-08 18:00:00 Finnország - Magyarországx;
megosztom