Forma-1

Hamiltonnak áll a zászló, de a Ferrari a jobb csapat?

megosztom

Az oddsmesterek szerint 12 futamot követően a Mercedes brit pilótája megvédi a világbajnoki címét.

Hamilton nyert a Hungaroringen. - Fotó: Twitter

A hétvégén visszatér a száguldó cirkusz a háromhetes nyári pihenőjéről, ám mielőtt újra beindul a nagyüzem, érdemes vetni egy pillantást a szorzókra. A     oddsmesterei szerint jelenleg Lewis Hamilton a favorit, aki az elmúlt két futamot behúzta és 24 pontos előnyre tett szert Sebastian Vettellel szemben. Azonban a brit 1.40-es szorzója jelzi, hogy ez a csata még messze nem lefutott. 

Július közepén 8 pontos Vettel-vezetésnél arról írtunk, hogy nem érdemes tovább habozni és 2.50-ért tegyük meg tétjeinket a németre, mert könnyen előfordulhat, hogy ennél jobb odds már idén nem lesz a Ferrari pilótájára. Nos, tévedtünk, hiszen 12 futamot követően 2.75-ért mérik Vettel világbajnoki címét. Ugyanakkor ez nem a Ferrari gyengülésének vagy a Mercedes erősödésének köszönhető, ugyanis a germán a Hockenheimringen 25 pontot dobott el egy elkerülhető hibának köszönhetően. 

Ami a konstruktőri címet illeti, a Mercedes 10 ponttal vezet a Ferrari előtt és 1.40-et fizet a német istálló győzelme. Itt fontos megjegyezni, hogy Kimi Raikkönen jobban teljesít idén, mint Valtteri Bottas, így akár még az is előfordulhat, hogy Hamilton nyeri a vb-t, de a Ferrari lesz a legjobb csapat. Persze, ez csak találgatás, de az biztos, hogy izgalmasnak ígérkezik a szezon második fele.

Szerinted ki nyeri a vb-t?

 

megosztom