Tenisz

Könnyű másfélszeres pénzt nyerhetünk az első számú brit teniszezővel

  • Cesc18
megosztom

Kyle Edmundnak nem okozhat gondot a salakos spanyol legyőzése.

A héten a US Open-selejtező árnyékában zajlik a Winston Salem-i torna, amely az utolsó lehetőség a játékosok számára, hogy élesítsék a formát az év negyedik Grand Slam viadalára. Szüksége lenne egy komolyabb önbizalomfröccsre a 3. kiemelt Kyle Edmundnak is, aki bár élete legjobb világranglistás helyén áll (16.), ám a nyara egyelőre nem úgy sikerült, ahogyan azt eltervezte. 

Wimbledon óta ugyanis három tornán tette tiszteletét, ezeken pedig mindösszesen egy meccset nyert, igaz, a Murray, Schwartzman, Shapovalov triótól éppenséggel ki lehetett kapni.

Ettől függetlenül a vereség az vereség és kellene, hogy meccseket nyerjen, ha valami nagy dolgot szeretne alkotni New Yorkban. Bár egy major torna előtt nem mindig motiváltak a topjátékosok, de Edmund nem véletlenül kért szabad kártyát erre a versenyre.

Egyébként is van megvédendő pontja az első számú britnek, hiszen tavaly a selejtezőből indulva elődöntőzött Winston Salemben. 

Kedden magabiztos győzelemmel mutatkozott be, ugyanis 73 perc alatt 6-3, 6-3-mal intézte el Leonardo Mayert. Az argentin nem tudott mit kezdeni fogadóként a brit jó adogatásaival,

így Edmund 29-ből 27 pontot megnyert, ha beütötte az első szervát, összességében pedig egyetlen bréklabdával sem kellett farkasszemet néznie. 

Valószínűleg nem sok babér terem majd Roberto Carballes Baenának sem, aki gyengébb kemény pályás teniszezőnek számít, mint Mayer. A spanyol első győzelmeit aratta a héten ezen a felületen ATP-tornán, azonban Guido Pella és Ramos-Vinolas sem egy klasszis kemény pályás játékos, sőt, utóbbi pocsék formának is örvend. Szóval hiába a sikerrel megvívott harcok, ezen a meccsen masszív underdognak számít a hispán. 

Amennyiben Edmund olyan magabiztosan adogat, mint tette azt az első meccsén, akkor ismét szettveszteség nélkül mehet tovább.
 

  • Edmund 2-0 @ 1.53    
  • Game hendikep - Edmund -4.5 @ 1.63    
megosztom