Sportfogadás

20 éves az egyik legjobb bukméker - íme az 5 legnagyobb fogadási eseménye

megosztom

Alapításának 20. évfordulóját ünnepli idén a Pinnacle, ennek apropójából pedig közzétették az öt legnagyobb forgalmat generáló sporteseményüket.

A lenti ötös listán a nemzetközi futballmeccsek és az amerikai futball nagydöntői szerepelnek majd. Mindez persze nem véletlen, hiszen a vb-k és a Super Bowl-ok a világ legnézettebb sporteseményei közé tartoznak, ezért természetesen a fogadók körében is rendkívül kedveltek. Fontos azonban kiemelni azt is, hogy az ilyen nagy piacokon a     egészen magas limiteket kínál a játékosoknak, így például a foci-vb-re és a NFL-döntőkre 1 000 000 amerikai dolláros felső határt biztosítanak.

Ez a tény vonza az igazi nagyhalakat, így a Pinnacle méltán nevezik a világ egyik legkomolyabb fogadóirodájának. Ha szeretnél részletesebb információkat megtudni a bukiről, akkor nézd meg részletes terembemutatónkat, ahol minden kérdésedre választ fogsz kapni. Na, de lássuk a toplistát! 


5. Brazília - Németország, 2014-es vb-elődöntő

A világbajnokságok történetének egyik leghíresebb mérkőzésévé vált a négy évvel ezelőtti elődöntő, amikor is a házigazda brazilok 7-1-es vereséget szenvedtek a nagy rivális Németországtól.

Addig a mérkőzésig még soha egyetlen válogatott sem kapott 5 gólt az első félidőben egy elődöntőben, és soha egyetlen csapat sem tudott hét találatig eljutni a legjobb négy között a vb-ken.

A találkozó előtt a házigazda Brazília számított a mérkőzés esélyesének, Neymarék győzelme 2.50-es szorzóval indult, szemben a németek 3.36-as oddsával. A kezdőrúgás pillanatára a brazilok sikere 2.61-re, a németeké 3.19-re változott. A nyolc gólt hozó meccsen az over 2-es line 1.80-on állt meg, ami mondhatni sima győzelmet jelentett azoknak, akik erre az opcióra fogadtak.

 

4. New England Patriots - Seattle Seahawks - 2015 Super Bowl

Amerikai fogadóiroda révén természetesen ezt a listát dominálja az NFL. 2015-ben a Tom Brady vezette New England hatalmas meccsen győzte le az akkori évad legjobban védekező csapatát. A Patriots mínusz 10 ponttal vágott neki az utolsó negyednek, amelyet végül 28-24-re meg tudott nyerni.

A Seattle előtt hatalmas esély volt a győzelemre, de a döntő pillanatban Russel Wilson minden idők egyik legnagyobb hibáját elkövetve elintézte csapatának a vereséget.

A meccs előtt a Seahawks 1.72-es szorzóval volt fogadható, míg a Patriots-siker 2.26-os oddsot fizetett, a hendikephatár pedig 3 pont volt, az over/under határ 49.5 pont volt. Ez utóbbi végül 47 pontot állt meg, mondhatni a játékosok tökéletesen belőtték ezt a számot.

 

3. Németország - Argentína, 2014-es vb-döntő

A Németország sikerével záródó 2014-es vb-finálé egészen drámai körülmények között, Mario Götze hosszabbításban szerzett találatával ért véget. A meccs előtt a németek számítottak esélyesnek, 2.36-os szorzójukkal, míg Messiékre 3.33-at kínált az iroda. A fogadók az argentinok pakolták jobban, így ezek a számok 2.48 és 3.27-re módosultak, a döntetlen pedig 3.44-es oddsot jelentett.

 

2. New York Giants - New England Patriots - 2012 Super Bowl

A 46. Super Bowl-on az Eli Manning vezette Giants 21-17-re legyőzte a New England csapatát, ezzel pedig története negyedik bajnoki címét zsebelte be.

Ezen az NFL-döntőn sem jött be a papírforma, a meccs előtt a Patriots szorzója 1.58-ra rúgott, míg a Giantsé 2.53 volt. A fogadók némileg módosították a számokat, de így is 1.67 - 2.37 maradt az oddspár.

 

1. Pittsburgh Steelers - Greeny Bay Packers - 2011 Super Bowl

Bár a sportfogadói globális piac óriási ütemben növekedik, a legnépszerűbb esemény mégis hét évvel ezelőtt esett meg. A 2011-es nagydöntőben több, mint 100 000 néző lehetett szemtanúja minden idők egyik legnagyszerűbb fináléjának - egészen pontosan 103 219-en voltak a helyszínen, ami rekordnak a Super Bowl-ok történetében -, amelyet a Green Bay nyert meg 31-25 arányban.

Ezzel viszont szállították a papírformát, hiszen a mérkőzés kezdésére a Packers szorzója 1.69-re rúgott, míg a Steelersé 2.33-on állt meg.

Ez a mérkőzés minden idők legnézettebb sportesemény Amerikában, több, mint 111 millión követték a tv-képernyők előtt az eseményeket.


forrás: pinnacle.com
megosztom