Tipp

Áll a bál a klubnál, szép oddson használnánk ezt ki

megosztom

Komoly belső feszültségek vannak a Bordeaux-nál, amely vasárnap a Toulouse vendége lesz a francia bajnokságban.

Áll a bál Bordeaux-ban! Azok után, hogy a csapat csütörtök este 2-1-re legyőzte az ukrán Mariupolt és 5-2-es összesítéssel bejutott az Európa Liga selejtezőjének utolsó körébe, a klub vezetősége pénteken menesztette a csapat vezetőedzőjét, Gustavo Poyetet.

A döntés derült égből villámcsapásként érte a játékosokat, akik kiálltak az uruguayi tréner mellett, mégpedig úgy, hogy megtagadták az edzéseket.

A hírek szerint Poyet-nek azért kell távoznia, mert nemtetszését nyilvánította ki amiatt, hogy a klub a tudta nélkül adta el az együttes csatárát, Gaetan Laborde-ot a Montpellier-nek, méghozzá órákkal az EL-meccs előtt.

Poyet munkája vége ért / Sportsnet

"Amit a klub a Laborde-ügyben művelt, az szégyen. Mondtam a vezetésnek, hogy addig ne engedjük el, amíg nem vettünk a helyére senkit. Ennek ellenére úgy adták el, hogy nem gondoskodtak a pótlásáról. Én csütörtökön 11:35-kor érkeztem meg, de a csatárnak akkor már hűlt helye volt, mert Montpellier-ben tartózkodott. Erről viszont senki egy árva szót sem szólt nekem” - panaszolta még csütörtökön az 50 éves uruguayi szakember, aki játékosként a River Plate, a Zaragoza, a Chelsea és a Tottenham futballistája is volt" - szemlézi a tréner szavait az m4sport.hu.

Poyet ekkor még arról beszélt, hogy nem tudja hogyan folytatja így a munkát, csakhogy nem sokkal később a trénert a vezetőség kirúgta. A klub tulajdonosa, Nicolas de Tavernost az esettel kapcsolatban kurta választ adott, melyben éreztette, a vezetőedző szereptévesztésben volt: „Ebben a klubban nem Poyet a főnök.”

Így fest tehát most a helyzet, vagyis a Bordeaux-nak nincs jelenleg állandó vezetőedzője, a játékosok pedig bojkottálták a pénteki tréninget. Gustavo Poyetet 2018 januárjában nevezték ki a Bordeaux vezetőedzőjének, irányítása alatt a csapat 6. helyen végzett a francia élvonalban.

Nem kérdés, hogy egy ilyen eset képes felforgatni egy csapat életét. A Bordeaux vasárnap a Toulouse vendége lesz a Ligue 1 második fordulójában. A bordóiak az első kanyarban otthon kaptak ki 2-0-ra a Strasbourgtól, szóval a bajnokságban nem sikerült jól a rajt, de ugye az Európa Liga menetelés miatt ez valahol érthető is.

Tekintve, hogy jövő héten újabb Európa Liga-meccs vár a csapatra, méghozzá a belga Gent otthonában, könnyen lehet, hogy rotálnak majd vasárnap is.

Egy karizmatikus edzőjét veszítő, emiatt rossz hangulatban lévő és kettős terhelés alatt álló csapat ellen érdemes lehet fogadni.

 

  • Toulouse +0@1.70    
     
  • Toulouse - Team Totals - Over 1@1.77    
     
  • Toulouse -0.25 AH@2.08     
[2773918] 2018-08-19 17:00:00 Toulouse - Bordeauxx;5
[2773918] 2018-08-19 17:00:00 Toulouse - Bordeauxx;
megosztom