NB I

Aligha a gólokról szól a Loki-MTK

megosztom

A felek eddigi produkciója alapján inkább küzdelmes, mint gólgazdag találkozóra van kilátás pénteken.

Az MTK jól rajtolt, ami főként védekezésének köszönhető. - Fotó: mtkbudapest.hu

Az NB I ötödik fordulójának nyitómérkőzését péntek este tartják Debrecenben, ahova az MTK látogat. A felek jól rajtoltak, így mondhatni rangadót rendeznek a Nagyerdei Stadionban.

1x2     
Debrecen Döntetlen MTK
2.16 3.52 3.22

Az újonc fővárosiak perpillanat a harmadik helyen tanyáznak, három siker (Újpest, Puskás Akadémia, Diósgyőr) mellett egy vereség (FTC) a mérlegük. A Fradi ellen nagyon kilógott a lóláb, azon a meccsen négy gólt kaptak Feczkó Tamásék, míg a három győztesen megvívott csatán mindössze egyszer kellett a hálóba nyúlnia Artem Kicsaknak. A támadószekció úgy ahogy rendben van, négy meccsen hatszor találtak be a vendégek, ami nem rossz teljesítmény, ha figyelembe vesszük azt, hogy Kulcsár Tamás és Korozmán Kevin is sérüléssel bajlódik. Rajtuk kívül Baki Ákos és Deutsch Bence sem áll a mester rendelkezésére pénteken.

"Nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen a Debrecen egy fegyelmezetten és taktikusan futballozó csapat, nem véletlen, hogy az idei szezonban még nem szenvedtek vereséget. Többek között a Videotont is majdnem legyőzték, az utolsó percig vezettek. Herczeg András vezetésével a tavalyi szezonban is jól teljesített leendő ellenfelünk, összeértek, és ehhez képest erősödtek, hiszen két jó légiós is csatlakozott a kerethez. Minden esély megvan arra, hogy egy nagyon jó mérkőzésre kerüljön sor, de Debrecenbe is azért utazunk, hogy győztesen térjünk haza. Jól rajtoltunk, hiszen idegenben kétszer is győztünk, de én magam részéről abban bízom, hogy nem csak a szezon kezdetén, hanem a teljes idény során a várakozásaimnak megfelelően szerepelünk majd. Sokat dolgoztunk ennek érdekében, jöttek is az eredmények, így a folytatástól is ezt várom. Ha játékban tovább tudunk javulni, sok szép győzelem vár még ránk" - nyilatkozta Feczkó Tamás a debreceniek hivatalos honlapjának.

[2808923] 2018-08-17 20:00:00 Debrecen - MTK Budapestx;5

Ami a hazaiakat illeti, a Loki közvetlenül a kék-fehérek mögött helyezkedik el a tabellán, két győzelem (Puskás Akadémia, Diósgyőr) mellett két döntetlen (Mezőkövesd, Vidi) áll a csapat neve mögött. A hajdúságiak nagyon masszívnak tűnnek hátul, hiszen eddig mindössze két gólt kaptak, elől viszont ötször találtak be, ami közepes teljesítmény, de amíg szilárd lábakon áll Herczeg András együttes, addig ez bőven elég.

"Az elmúlt hétvégén egy pontot szereztünk, azt gondolom, nem rossz eredmény a Videoton otthonában, bár utólag sajnálhatjuk, hogy nem lett belőle három. Ennek köszönhetően is jó hangulatban készülünk az MTK elleni meccsre, amelyen szintén nem lesz könnyű dolgunk. Újonc együttesről van szó, ráadásul remekül kezdték a bajnokságot, jó formában vannak, de ez ránk is igaz. Biztos vagyok benne, hogy lesznek lehetőségeink a találkozón, az pedig döntő lesz, milyen arányban tudjuk értékesíteni őket. Stabil védekezéssel és jó helyzetkihasználással a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni az összecsapásból" - nyilatkozta Barna Szabolcs, a hazaiak játékosa.

Ahogy Barna is említette a stabil védekezésen lesz a hangsúly a hazaiaknál, ami a vendégeknél is borítékolható. Mindemellett, ha figyelembe vesszük a felek idei produkcióját (lásd fentebb), illetve az utolsó négy egymás elleni bajnokijuk eredményét, akkor megállapítható, hogy a Debrecen-MTK ütközet vélhetően nem a gólokról szól majd. Szerintünk 2,5 gól alatt maradnak a csapatok, amire kiváló szorzón lehet fogadni.

  • Tipp: Kevesebb, mint 2,5 gól @ 1.88    
[2808923] 2018-08-17 20:00:00 Debrecen - MTK Budapestx;

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti!

megosztom