Bajnokok Ligája

Az éjjel nem ért véget - majdnem egál oddson a BL-főtábla küszöbén a Vidi

Szépet ugyan nem varázsoltak, bár ez nézőpont kérdése.Továbbjutásával csoportkörös valamelyik európai kupában a Vidi FC!

Mielőtt belekezdünk, emlékezzünk csak vissza az első körös luxemburgi Dudelange elleni gyötrelmes teljesítményre. Ha akkor valaki azt mondja, hogy a Vidi biztosan valamelyik főtáblára jut ősszel, valószínűleg jól kinevették volna. Pedig az akkor még elérhetetlennek tűnő cél tegnap este realitássá vált és ezek után miért ne álmodhatnánk a legrangosabb sorozat csoportköréről, főleg, hogy a fehérvári csapat 12 meccs óta nem talált legyőzőre.

Fotó: MTI

A Vidi FC kedden hazai pályán gól nélküli döntetlennel őrizte meg az első mérkőzésen elért 1-1-s eredményt a svéd Malmővel szemben, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójába! Ezzel biztossá vált, hogy a fehérvári együttes 2012 után újra ott lesz valamelyik európai kupasorozat csoportkörében, a BL-selejtező utolsó fordulójának vesztese ugyanis az Európa Liga főtábláján folytathatja.

A Vidi FC az úgynevezett play off-körben a Celtic Glasgow-t búcsúztató AEK Athénnal találkozik, az első mérkőzést a budapesti Groupama Arénában augusztus 21-én, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik Athénban.

Marko Nikolics a fehérváriak vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az egész magyar labdarúgásnak nagy dolog a továbbjutás. Az edző szerint nincs vége az álomnak, a fehérvári csapat szeretne bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Kiemelte: 

nyilvánvalóan az AEK Athén a következő párharc esélyese, de az elmúlt két ellenféllel sem volt ez másképp, mégis a Vidi jutott tovább.

Most is harcolni fognak a jó eredményért - tette hozzá.

Már biztos, hogy ebben a szezonban legalább 14 európai kupamérkőzést játszik a Vidi, a tavalyi nyolccal együtt ez már 22, amire lehet építeni - mondta Marko Nikolic. Hozzátette: a megnövekedett terhelés miatt az augusztus végi határidőig három-négy új igazolást tervez a csapat, külföldi és magyar játékosokat is. Vannak, akik eddig még nem találtak klubot vagy eddig nem szerettek volna Magyarországon játszani, de a főtáblás európai kupaszereplés vonzóbbá tette csapatát - fogalmazott. 

Kérdésre válaszolva Nikolics elmondta, hogy Lazovics kihagyott büntetőjénél szerencséjük volt, hogy a háló javítása miatti rövid szünetben a kispadnál, Juhász Roland csapatkapitánnyal közösen rendezhették a sorokat, és egy küzdős csapat folytatta a mérkőzést. Minden rosszban van valami jó, nemde?

Ami az oddsokat illeti, nem túl nagy meglepetés, hogy a továbbiakban is megmarad az underdog szerep, de annyira már nem is írnak le minket. Egyelőre kevés bukinál jelentek meg a Vidit listázó piacok,

jelenleg az első meccsen 3.00-szoros szorzót kínálnak a címvédő magyar bajnok győzelmére, 3.24-et a remire és 2.62-őt az AEK Athénra. 

Bárhogy is alakuljon a negyedik selejtező, hiába nem szépségdíjas meccsekkel elérve, de ott leszünk valamelyik európai kupában és ezt leírni remek érzés, hát még milyen jó lesz ősszel nézni őket!

Melyik sorozatban szerepelhet ősszel a Vidi?x;