Francia foci

Gálameccsel indíthatja a szezont a PSG

megosztom

A Paris Saint-Germain vasárnap gólzáporral kezdheti meg hadjáratát a címvédés felé vezető úton.

Tuchel első francia bajnokija következik este kilenckor. fotó: psg.com

Vasárnap, az edzőváltáson átesett Ligue 1 címvédő meccse zárja a francia élvonal első fordulóját, amikor is a Parc des Princes stadionban a Caen ellen lép pályára.

A bukmékerek által szabott 1.08-as szorzó hihetetlenül alacsony, mégis hűen tükrözi a valóságot. A fővárosi csapat hihetetlen dominanciával menetelte végig a tavalyi szezont, gyakran KO-zva ellenfeleit és Thomas Tuchel irányításával ez akár még tovább durvulhat.

Alig várom az első meccsemet a Parc közönsége előtt. Boldog vagyok, hogy eljött ez a pillanat és biztos vagyok benne, hogy srácok minden tőlük telhetőt megtesznek majd az első párharcon.

Nyilatkozta Tuchel, aki kitért a Trophée Des Champions sikerre is. „Nincs annál jobb a futballban, mint győzni. Ez a legjobb kezelés a csapat lelke számára. 4-0-ra nyertünk, de még van mit javítani az intenzitáson. Sok dolgunk van még hátra." – mondta.

Thomas Tuchel 1973-ban született a nyugat-német Krumbachban. Játékosként nem ért el különösebb sikereket és az alsóbb osztályban rúgta bőrt, edzőként azonban hamar feltornászta magát a Bundesligáig, ahol 2009-ben, 35 évesen debütált a Mainz együttesénél. A sikeres évek után 2015-ben a Dortmundhoz került Klopp utódjaként és a Darazsakkal érte el karrierje legnagyobb sikerét, a Német Kupa-győzelmet. Párizsban a spanyol taktikust, Unai Emeryt váltotta a nyáron.

Buffon megszerzése is rendkívül okos döntés volt, bár második számú kapusként szerződtették, így egyelőre nem világos, hogy hányszor láthatjuk pályára lépni. Ami viszont bizonyos, hogy az öltözőre remek hatással lesz a legendás játékos, aki talán az egyik legtapasztaltabbnak számít Európa szerte.

[2773907] 2018-08-12 21:00:00 Paris Saint Germain - Caenx

Első számú portásuk, Alphonse Areola mindössze 29 gólt kapott a tavalyi szezonban, tehát valószínűleg az olasz érkezése ellenére megtarthatja kezdő pozícióját.

A Caen ebben az évszázadban még nem tudott nyerni a Paris Saint-Germain vendégeként!

Viccesnek tűnhet ezek után a Caenről beszélni, de a maguk szintjéhez képest ők is erősítettek, 8 millió euróért megszerezték Enzo Crivellit és Casimir Ningát. Ez lesz a kis csapat negyedik szezonja zsinórban az első osztályban, igaz tavaly épphogy sikerült bent maradnia. Ellenfelükhöz hasonlóan nem csak játékos mozgás volt a vendégeknél, hanem edzőt is cseréltek, Fabien Mercadal ült le a kispadjukra.

Bár vannak hasonló mozzanatok a két csapat nyári történései közt, mégis nehéz összehasonlítani őket, hiszen a tőke és tehetségbeli különbséget zongorázni lehet. Tavaly egy viszonylag moderált 3-1-et játszottak, azonban elnézve a Monaco elleni teljesítményt, a sikerre éhező és az új mesternek bizonyítani kívánó brigád még lehengerlőbb játékkal rukkolhat elő a szezonstarton. Akár merészebb tippekkel is lehet próbálkozni, de az alábbi tükörsimának tűnik és legalább viszonylag normálisan fizet.
 

  • Félidő/Végeredmény - PSG/PSG @1.35    
     
[2773907] 2018-08-12 21:00:00 Paris Saint Germain - Caenx;
megosztom