Spanyol foci

A gólokra fogadunk a Barcelona-Sevilla döntőn

  • ivan
megosztom

Vasárnap este a marokkói Tangerben rendezik meg a spanyol Szuperkupa-finálét, amelyet a Barcelona és a Sevilla vív meg egymással.

A tavalyi évadot dominálta a spanyol porondon az FC Barcelona, hiszen a bajnokság mellett a Király Kupát is behúzta, így a Szuperkupáért a kupafinalista Sevillával mérkőzhet meg. A kupadöntőben a katalánok 5-0-ra verték az andalúzokat, azonban ezúttal sokkal szorosabb találkozóra van kilátás.

fcbarcelona.es

Kezdjük azzal, hogy a Sevilla már három tétmérkőzésen is túl van a szezonban, ami még akkor is jelent némi fórt, ha ebből kettő az Újpest, egy pedig a litván Zalgiris elleni meccs volt. A Barcelona ugyanis néhány ICC-találkozón kívül még nem játszott tétmeccset, ráadásul a tengerentúli bemutatómeccseken a legnagyobb ászok nem is játszottak, hiszen nem is tartottak a csapattal.

A meccshiány mellett hendikep a Barcelona számára, hogy a kerete még nem tekinthető véglegesnek az előttünk álló idényre. Néhány nappal ezelőtt érkezett a csapathoz a nehézfiú Arturo Vidal, míg csütörtökön André Gomes és Yerry Mina távozott a klubtól, igaz az is, hogy egyikük sem játszott a felkészülési meccseken.

Szóval Ernesto Valverdének még akad dolga bőven, és bár a csapat gerince továbbra is adott, Paulinho és Iniesta távozása mindenképpen faktor lehet, a helyetteseknek pedig idő kell még felveszik a ritmust.

A szaklapok által felvázolt Barca-kezdőben több újfiú is szerepel, így például Clement Lenglet valamint a két brazil, Malcom és Arthur is. Messi, Suárez, Coutinho, Busquets, Piqué és Alba játékára is komoly esély van, Rakitic viszont még nem valószínű, hogy kezdő lesz.

[2759314] 2018-08-12 22:00:00 Barcelona - Sevillax;5

A Sevilla nem szorul bemutatásra, a három EL-meccs arra tökéletes volt, hogy Pablo Machín próbálgassa a formációkat és a játékoskapcsolatokat a pálya különböző részein. Bár a Zalgiris ellen csak 1-0-ra nyertek, a 27 kapuralövés azért jelzi, hogy nem volt komoly baj, nyilván a koncentráció egy kis csapat ellen nem volt elég hatékony.

A Barcelona ellen játszani viszont teljesen más tészta. Hiába vitték el hírverőmeccs gyanánt Észak-Afrikába a találkozót, egyáltalán nem számolunk azzal, hogy lötyögés lesz a pályán. Nyilván nem ez az év legfontosabb találkozója, de mégiscsak egy címmeccs. Viszont a bukik számaival emiatt nem is feltétlenül értünk egyet.

Adott egy teljesen szezon elején járó, több új emberrel felálló Barcelona, valamint egy egyre jobb formába lendülő Sevilla. Az esélyek nyilván Messiék mellett szólnak, de azért jóval keményebb ütközet lehet ez, mint azt a számok súgják.

Az április kupadöntőn a Barca felszalámizta az andalúzokat, de egyébként nem jellemző erre a párharcra a "sima" jelző, semleges helyszínen pedig pláne nem lesz komfortos a katalánoknak játszani.

A fogadóirodák Barcelona-mérkőzés lévén 3,5 gólon húzták meg az over/under határokat, szerintünk viszont itt most ez nem biztos, hogy jó ötlet volt. Egy egygólos győzelem bármelyik oldalon benne van a pakliban, katalán hengert azért még irreális várni, szóval mi inkább maradunk az undernél.

 

  • Gólok száma 3,5 alatt@1.68    
[2759314] 2018-08-12 22:00:00 Barcelona - Sevillax;
megosztom